Rīta Panorāma

Jauns mūzikas festivāls Rīga Jūrmala. Saruna ar Zani Čulkstēnu

Rīta Panorāma

Sliekas – jaunā pārtika

Intervija ar dziedātāju Eviju Vēberi un Rihardu Gēci

VIDEO: Evija Vēbere laiž klajā video dziesmai «Par sašaurināšanos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mūziķe Evija Vēbere laidusi klajā video dziesmai "Par sašaurināšanos". Šī ir noslēdzošā dziesma no albuma "Sirdsbūt", kas saņēma mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons 2019'' kā labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums.

Video idejas autors un režisors Rihards Gēcis Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" stāstīja, ka dziesmas video radīšanā mērķis bija apvienot "virtuālo putru ar kaut ko ļoti tīru un nesamaitātu". "Tad nu mēs ejam caur šo virtuālo vidi, nonākam reālajā, un pēc apļveida kompozīcijas labākajām tradīcijām mēs nonākam atpakaļ tumsā."

Gēcis atklāja, ka kopējā video estētika un pamata ideja radās laikā, kad mūziķei "gāzās virsū latviešu tautas dusmas un prieki" pēc 19. novembra Latvijas simtgades mīlas dziesmu koncerta, kur viņa izpildīja Imanta Kalniņa dziesmu "Svētku diena".
"Mēs izlēmām savienot šīs divas vides - fizisko un virtuālo - un radīt darbu pēc šiem apstākļiem," teica režisors. Mūziķe piebilda, ka pēc koncerta bijusi sajūta, ka personiskajā telpā "kāds brien un bradā, kā vēlas un kā māk, nav vairs robežu", un pārdzīvotais pārvērsts mākslā.
 
Viņa klāstīja, ka nedēļas nogalē plāno doties uz Polijas galvaspilsētu, lai "iesildītu" poļu mākslinieces koncertu Varšavas lielākajā un vecākajā klubā - tā to nodēvējuši paši koncerta organizatori. Latvijā Vēbere uzstājusies vietām Vidzemē, tostarp Valmierā, un tiek plānots koncerts Ventspilī.
 
KONTEKSTS:
 
Mūzikas mīļotāji Latvijā Vēberi iepazina 2015. gadā duetā “Howling Owl” kopā ar serbu bundzinieku Lavu Kovāču. Izceļoties ar savdabīgo skanējumu, viņi Latviju pārstāvējuši tādās mūzikas industrijas konferencēs kā “Waves Vienna+Bratislava”, “The Great Escape” un “Liverpool Sound City” un izdevuši arī maza formāta albumu “Dance For Common Sense”. Iepriekš, Nīderlandes studiju laikā, Evija ar domubiedriem ierakstījusi albumu "Dream Whispers".
 
2017. gada vasarā Evija pievienojās Jāņa Šipkēvica jeb Shipsi projektam “Nepāriet..” un šogad kļuvusi par Rūdolfa Macata projekta “Vēstnieks” dalībnieci.  Šajā rudenī klajā nācis Vēberes solo albums “Sirdsbūt” ar deviņām dziesmām.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti