VIDEO: «Dagamba» un Intars Busulis radījuši savu versiju dziesmai «Autumn Leaves»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Grupa “Dagamba”, sadarbojoties ar dziedātāju Intaru Busuli, laiž klajā singlu un videoklipu “Autumn Leaves” – savu pazīstamā džeza standarta versiju, kas ir retrospektīvs stāsts par mīlestību mūža garumā, ko atmiņās uzjunda rudenim raksturīgā melanholija un nostalģija, informēja mūziķu pārstāvji.

“Dagambas” līderis Valters Pūce sacīja: “Šajā laikā, kad pandēmija ietekmē teju ikkatru mūsu soli un visi mūsu koncerti ārvalstīs ir pārcelti, tikai digitālās tehnoloģijas ļauj mums ceļot gan laikā, gan telpā. Tāpēc esam izvēlējušies dziesmu ar tekstu angļu un franču valodās, kas, starp citu, patiesībā ir dziesmas oriģinālvaloda, lai simboliski savienotu dažādās pasaules.

Arī muzikāli esam veikuši tālu ceļu, jo rudens tēmu vēl paspilgtinājām ar muzikāliem citātiem no Antonio Vivaldi “Gadalaikiem.””

Dziesmas videoklips ir tapis ciešā sadarbībā ar kompāniju “NA”, izmantojot paplašinātās realitātes (XR) tehniku. Šīs tehnikas pamatā ir iespēja reālajā laikā apvienot fizisko vidi ar virtuālo. Mūziķi atradās uz skatuves, kuras aizmugures sienu un griestus veidoja vairāk nekā 120 kvadrātmetru LED ekrāna. Tie kalpoja par “logu” uz virtuālo pasauli. Nolasot kameras atrašanās vietu telpā, uz LED ekrāniem video serveri attēloja virtuālo vidi no kameras perspektīvas un pievienoja priekšplāna virtuālos objektus. Virtuālās vides autori – Jānis Sniķers, Ieva Berlande, Kristaps Kemplers.

Videoklipa režisore Dace Pūce stāstīja: “Videoklipa estētika iedvesmojusies no Frenka Sinatras laika un 50. gadu džeza bāriem. “Dagamba” šai dziesmai piešķīrusi jaunu skanējumu muzikālajā ziņā, savukārt mēs to piešķīrām arī vizuāli, veidojot tiltu starp visiem labi zināmo mūziku un mūsdienu tehnoloģiju radītu trīsdimensionālu vidi. ”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti