Rīta Panorāma

Intervija ar RSU Eiropas studiju fakultātes dekānu, profesoru, LĀI direktoru Andri Sprūdu

Rīta Panorāma

Ziemeļkoreja veic kārtējo raķetes izmēģinājumu

Andra Sējāna dziesma "Ai, tu, mana brāļa sēta"

VIDEO: Četru vokālo ansambļu jaunieši radījuši klipu Andra Sējāna dziesmai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

1. oktobrī klajā nāk Andra Sējāna dziesmas "Ai, tu, mana brāļa sēta" videoklips, kurā dziedāja un filmējās Rīgas, Ventspils, Līvānu un Dobeles labāko vokālo ansambļu jaunieši. Videoklipa režisore ir Dace Pūce.

Kā paziņojumā medijiem skaidroja projekta vadītāja un Ventspils Kultūras centra vokālā ansambļa "Mazā prinča planētas" vadītāja Rudīte Tālberga, pandēmijas laiks jauniešiem bija smags, emocionāls pārbaudījums, jo bija zudis ierastais dzīves ritms, iespēja kontaktēties ar vienaudžiem un motivācija sasniegt mērķus.

Lai jauniešiem palīdzētu mazināt emocionālo spriedzi, vairotu motivāciju darboties, stiprinātu pārliecību par viņu nozīmību sabiedrībā, vokālā ansambļa "Mazā prinča planētas" vadītāja Rudīte Tālberga un "Knīpas un knauķu" vadītāja Sanita Sējāne izveidoja projektu jauniešiem – dziesmas "Ai, tu, mana brāļa sēta" ieraksts un mūzikas videoklipa filmēšana.

Dziesmas ierakstā piedalījās profesionāli mūziķi Andris Sējāns, Leons Sējāns, Roberts Rasa, Anrijs Grinbergs un Latvijas jauniešu ansambļi no četriem Latvijas novadiem – Rīgas vokālais ansamblis "Knīpas un knauķi" (vadītāja Sanita Sējāne), Ventspils Kultūras centra vokālais ansamblis "Mazā prinča planētas" (vadītājas Anitra Niedre un Rudīte Tālberga), Dobeles Valsts ģimnāzijas zēnu ansamblis "KPTT" (vadītājs Raimonds Bulmers), Līvānu Bērnu un jauniešu centra ansamblis "Spurgaliņas" (vadītāja Skaidrīte Bulmeistare). Videoklips tapa sadarbībā ar Nacionālo filmu skolu un režisori Daci Pūci.

Katrs ansamblis iedziedāja Andra Sējāna dziesmu "Ai, tu, mana brāļa sēta" un mūzikas video filmēja savā "sētā" – savā pilsētā vai novadā.

Lai nofilmētu mūzikas videoklipu, režisore Dace Pūce iepazīstināja jauniešus ar dažādām mūzikas video un kino industrijā nepieciešamajām radošās jomas profesijām. Meistarklasēs  vairāku nedēļu garumā tika runāts par stilu, rekvizītiem, aktiermeistarību, meklētas lokācijas, veidots stāsts, sniegti praktiski sagatavošanās uzdevumi, tādējādi radot sapratni un padziļinātu interesi par audiovizuālo mākslu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti