VIDEO: Čellists Antons Trocjuks un vijolnieks Daniils Bulajevs augusta izskaņā ierakstījuši Vivaldi «Vasaru»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Čellists Antons Trocjuks un vijolnieks Daniils Bulajevs ierakstījuši savu interpretāciju Antonio Vivaldi skaņdarba “Vasara” 3. daļai, kas ir viens no populārākajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem, informēja mūziķu pārstāvji.

 “Četri gadalaiki” ir Antonio Vivaldi 1725. gada vijoļkoncerts un ir viens no komponista pazīstamākajiem darbiem. "Katram no gadalaikiem ir savs konkrēts raksturs un attīstības ciklu. Vivaldi “Vasaru” attēloto kā karstu, ar putnu dziesmām, ar pērkona negaisu un lietusgāzēm, ko atdarina vijole – ekspresīva, ātra, izteiksmīga un spraiga," pauž mūziķi, kas,  godinot 2021. gada karsto vasaru,  31. augustā, vasaras pēdējā dienā, publicējuši skaņdarbu.

“Lai gan Vivaldi ciklu “Četri gadalaiki” esmu spēlējis daudz, joprojām mani spēj pārsteigt, cik daudz dabas noskaņas ir šajā darbā, un iedvesmot katru reizi atrast jaunu interpretāciju. Tā ir ļoti skaista mūzika!” saka Daniils Bulajevs.

Videoklipa operators ir Ivars Utināns, skaņu nodrošinājuši Sedriks Sinkevičs un Pauls Dāvis Megi.

Antons Trocjuks un Daniils Bulajevs klasiskās mūzikas vidē ir pazīstami jau sen. Kopīgi spēlējot, atklājies, ka muzikāli abi domā vienā virzienā, un ierakstītais skaņdarbs “Vasara” ir tikai pirmais posms uz kopīgu koncertprogrammu, ko veidos slaveni klasiskās mūzikas skaņdarbi un arī kaut kas no populārās mūzikas.

“Daniils atgādina mani pašu jaunībā – to bija tik interesanti apzināties. Tādēļ tik komfortabli, ātri saprotamies un papildinām viens otru, jo esam līdzīgi. Katra satikšanās un vēl jo vairāk uzstāšanās ar Daniilu ir kā uz brīdi atgriezties zelta jaunības laikos. Tas man sagādā neatkārtojami foršu sajūtu. Esmu jauns kā nekad!” atklāj Antons Trocjuks. Savukārt Daniils Bulajevs teic: “Ar Antonu ir ļoti viegli strādāt kopā, jo viņš, tāpat kā es, visu laiku meklē ko jaunu mūzikā. Mēs neapstājamies pie viena varianta. Mēs mēģinām simtu vienu variantu frāzei, štrihiem un tad jau izvēlamies to labāko variantu, kas patiks abiem. Viņš ir virtuozs  čellists un brīnišķīgs cilvēks. Man ir patiešām liels prieks par mūsu sadarbību!” 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti