Koncerti

"Ja tevis nebūtu..." Raimonda Paula jubilejas koncerts

Koncerti

"Kaupēn, mans mīļais!" M. Zālīte, J. Lūsēns. Liepājas teātra izrāde

1991. Barikāžu atceres koncerts

VIDEO: Barikāžu atcerei veltīts koncerts «1991»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

20. janvārī tiešraidē no Rīgas Doma izskanēs 1991. gada barikāžu aizstāvju atcerei veltīts koncerts “1991”.

Koncerta tiešraidei no pulksten 19.00 varēs sekot līdzi portālā LSM.lv un Replay.lv, savukārt LTV1 ēterā tas būs skatāms no pulksten 22.10.

Tradicionāli jau 12 gadus barikāžu aizstāvju atcerei vienā no tā laika zīmīgākajām vietām – Rīgas Domā – notiek koncerts. Šogad Rīgas dome iedzīvotājus aicina uz koncertu “1991”, kurā piedalīsies dziedātāja Patrisha, Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, čellisti Valters Pūce, Ēriks Kiršfelds, Antons Trocjuks, Rihards Štrauss, pianists Dainis Tenis un ērģelnieks Aigars Reinis. Koncerta režisore ir Dace Pūce, videomākslinieks – Viktors Keino.

Koncerta programmas ideja tapusi čellistam Valteram Pūcem sadarbībā ar pianistu Daini Teni, kuri paši nav bijuši barikāžu aculiecinieki ar savu pieredzi, bet kuriem ir stāsts par savām izjūtām, apzinoties šos Latvijai tik nozīmīgos notikumus. Koncertā skanēs pašmāju komponistu skaņdarbi. “Ar daudzām labi zināmām dziesmām Rīgas Domā varēs atcerēties barikāžu laikam raksturīgo trauksmaino noskaņojumu, prieku par kopā būšanu un vienotības spēku, arī klusinātas skumjas, varēs sajust šīs monumentālās ēkas nozīmi, kas sniedza patvēruma sajūtu gan 1991. gada janvārī, gan arī šodien ikdienā,” teikts koncerta pieteikumā.

Koncertu “1991” rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība sadarbībā ar Rīgas Domu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti