VIDEO: «Baltās nakts» visuma tekstūras koncertprogrammā «Videogrāfija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Jau sešpadsmito gadu “Radio Naba” aicina tvert “Baltās nakts” maģiju – skaņu un gaismu saspēli laikmetīgās mūzikas programmā “Videogrāfija XVI: Space Textures XV”, šogad LU Botāniskajā dārzā.

Programmu nodrošinās mākslinieki no Vācijas, Lielbritānijas, Polijas un Latvijas, kopīgi veidojot drosmīgu sinerģiju starp mūziku, video mākslu un arhitektūru.

Pasākuma tiešraidei līdzi varēs sekot sestdienas, 4. septembra, naktī no pulksten 19:30 “Radio Naba” “Facebook” lapā, “Youtube” un LSM.lv.

Programma

19.30 – Kaspars Niklasons (Latvija; mūzikā atspoguļo dažādu skaņu un tekstūru lēnu un nesteidzīgu mijiedarbību, kas sakņojas akustiskajā un instrumentālajā mūzikā).

20.00 – Jēkabs Nīmanis (Latvija; daudzpusīgs komponists, mūziķis, kas aktīvi darbojas akadēmiskajā, teātra, kino un eksperimentālajā mūzikā).

21.00 – Pleq (Polija; eksperimentālā mūziķa Bartoša Dziadosza solo projekts no Polijas, kas apvieno drona, dīkstāves, glitch un modernās klasikas elementus. Viņš veido savu darbu, sapludinot kopā patstāvīgi sintezētas skaņas, bieži iekļaujot vijoles un klavieru skanējumu un laku pa laikam sieviešu vokālu).

22.00 – Simon Scott (Lielbritānija; multimākslinieks, producents, eksperimentālās mūzikas projektu autors un izpildītājs no Lielbritānijas. Zināms kā sitamo instrumentu meistars grupā “Slowdive”, iepriekš muzicējis arī “Inner Sleeve”, “The Charlottes”, “Lowgold” u.c. Simon Scott aktuālajā solo projektā mijiedarbojas tādi mūzikas stili kā ambientā mūzika, lauka ieraksti un eksperimentālas skaņas).

23.00 – Arovane (Vācija; IDM, ambientās un elektroniskās mūzikas pārstāvis no Vācijas, zināms arī kā Nedjev. Viņa mūzika ir smalka, ēteriska, melodiska, silta, vienlaicīgi ambienta un papildināta ar strukturētiem un smagiem ritmiem, hip-hop un robotizētas mūzikas izpausmēm. Atzinīgi novērtēts visā pasaulē, viņa albumi iekļauti mūzikas izdevuma “Pitchfork” visu laiku labāko IDM albumu sarakstā).

24.00 – Reinis Rabenau (Latvija; elektroniskās eksperimentālās mūzikas autors un izpildītājs, producents un skaņas operators. Reinis nebaidās izmantot nepieradinātas skaņas un mūsdienu deju mūzikas ritmus).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti