VIDEO: «Austras balvas» nominantu pirmais koncerts!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Uzstājoties četriem no šī gada „Austras balvas” nominantiem, Latvijas Radio 1. studijā 16.novembra vakarā tika aizvadīts pirmais no diviem balvas nominantu koncertvakariem, kam bija iespējams sekot arī pie mums, lsm.lv, video tiešraidē. Pēc koncerta piedāvājam tā ierakstu.

“Austras balvu” katru gadu pasniedz albumam, ko mūzikas kritiķu un industrijas pārstāvju žūrija atzinusi par gada labāko albumu Latvijā. Šogad tā tiks pasniegta trešo reizi, bet nominantu koncerti balvas pastāvēšanas vēsturē tiek rīkoti pirmoreiz, kas uzskatāms par jaunu soli balvas attīstībā. Tas kļuvis iespējams pateicoties sadarbībai ar Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv", kas nodrošinās arī to, lai koncertus būtu iespēja dzirdēt un redzēt pēc iespējas plašākai auditorijai.

Kā pirmie uz skatuves kāpa “Satellites LV”, kas Latvijas mūzikas vidē ir sastopami jau vairāk nekā divdesmit gadus un “Austras balvai” nominēti par savu sesto studijas albumu “Varavīksnes galā”. No viņiem stafeti pārņēma elektroniskās mūzikas producents Oriole, kurš atskaņoja skaņdarbus no sava albuma “The Mushroom Music Vol. 4”, un jaunā grupa “Himnas”, kas nomināciju saņēmuši par savu debijas albumu “Manuskripts”, daudzus ar to, iespējams, arī pārsteidzot. Ar dziesmām no albuma “Karaliene Anna”, pasākumu noslēdza ansamblis “Manta”, kura pastāvēšanas vēsture nav nemaz tik ilga, bet tā dalībnieku iepriekšējā pieredze mūzikā gan ir visai iespaidīga.

“Austras balvas” nominantu koncerti turpināsies arī 17.novembrī, kad uz skatuves kāps Ansis, “Astro'n'Out” un Elizabete Balčus, savukārt vakars tiks noslēgts ar šīgada "Austras balvas" uzvarētāja paziņošanu. Arī piektdienas pasākums no 20.00 tiešraidē tiks pārraidīts Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" un portālos LSM un “Delfi”

Jau vēstīts, ka “Austras balvai 2017" nominēti desmit albumi:

  • Ansis - Balzams
  • Astro’n’out – Urda
  • Auļi un Tautumeitas – Lai Māsiņa Rotājas
  • Elizabete Balčus – Conarium
  • Himnas - Manuskripts
  • Manta - Karaliene Anna
  • Oriole - The Mushroom Music Vol. 4
  • Satellites LV - Varavīksnes Galā
  • Sniedze Prauliņa - Inkrustācija
  • Stanislav Yudin & Asnate Rancane – Op.2

Balvas žūrijā šogad darbojas tās dibinātāji Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns, kā arī virkne Latvijas mūzikas industrijas profesionāļu – laikraksta “Diena” mūzikas žurnālists Uldis Rudaks,  "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" ētera personības Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, “Radio 7” dibinātājs un dīdžejs Egons Reiters, “Positivus” festivāla organizators Ģirts Majors, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, “Radio NABA” ētera personība Atis Žagars, “Music Export Latvia” izpilddirektore Agnese Cimuška, portāla “Delfi” kultūras redaktore Nora Rieksta-Ķenģe, mūzikas žurnālists Klāss Vāvere, LaIPA izpilddirektore Liena Grīna, portāla “Satori” redaktors Ilmārs Šlāpins un pagājušā gada uzvarētāji - grupa “Rīgas Modes”. Tāpat žūrijai atkal pieaicināti arī ārzemju pārstāvji – Igaunijas sabiedriskās radiostacijas “Raadio 2” dīdžejs Eriks Morna, laikraksta “Lietuvos Rytas” mūzikas žurnālists Ramūnas Žilnis, kā arī  Baltkrievijas mūzikas portāla “Experty.by” galvenais redaktors Dmitrijs Bezkorovainijs.

“Austras balvu” organizē mūzikas portāla “Intro.lv” žurnālisti Lauris Anstrauts un Normunds Vucāns. Nominantu koncerti tiek veidoti sadarbībā ar balvas mediju partneri "Latvijas Radio 5 – Pieci.lv". Naudas balvu uzvarētājiem nodrošina Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība (LaIPA). Publikas balsojumu organizē balvas mediju partneris “Delfi”. “Austras balvu” atbalsta “Valmiermuižas alus”, restorāns “Austra”, “Jacob's Creek” un “Ballantines”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti