Koncerti

"Ja tevis nebūtu..." Raimonda Paula jubilejas koncerts

Koncerti

Pasaules atbalsta akcija Ukrainai #SaveUkraine

Palīdzi celties! Atbalsta koncerts ukraiņu bērniem un ģimenēm

VIDEO: Atbalsta koncerts ukraiņu bēgļu ģimenēm «Palīdzi celties!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

26. martā no pulksten 13.50 Latvijas Televīzija (LTV) pārraidīja atbalsta koncertu ukraiņu bēgļu ģimenēm ar bērniem "Palīdzi celties!". Koncerta laikā pieejams tālruņa numurs ziedojumiem – 90006864 (4,27 EUR par zvanu), tāpat arī visi par koncerta biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti Bērnu slimnīcas fondam, novirzot tos ukraiņu bērnu psiholoģiskajam atbalstam un ārstēšanai.

Jau vēstīts, ka koncerts vētras dēļ nenotiek klātienē. LTV koncertu pārraida  tiešraidē no Kokaru zāles.

Tieši bērni kara sekas izjūt visasāk, un tieši ukraiņu bērniem šobrīd palīdzība ir vajadzīga visvairāk. Ar muzikāliem priekšnesumiem un citām saliedējošām aktivitātēm ziedosim un atbalstīsim, uzmundrinot, stiprinot un palīdzot atkal celties – fiziski, emocionāli un visiem kopā. 

Televīzijas pārraidi moderēja LTV žurnāliste Laura Vonda, savukārt pasākumu vadīja Dita Lūriņa un Aivis Ceriņš. Koncertu ar savu klātbūtni atbalstīja Valsts prezidents ar kundzi, Rīgas mērs, veselības ministrs, Bērnu slimnīcas un Bērnu slimnīcas fonda pārstāvji, kā arī Ukrainas bēgļu ģimenes.

Koncertā uzstājās mūziķi: "Latvian Voices" un Maria Savenko (UKR), Ance Krauze ar bērniem, Sējānu ģimene, Juris Kaukulis ar meitu Rūtu, Kristīne un Marts Kristiāns Kalniņi, Edgars Kārklis, Anmary, Zigfrīds Muktupāvels, "Carnival Youth", Ieva Kerēvica, Emīls Balceris, Andris Ērglis, Dināra Rudāne, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Ieva Sutugova, Jānis Stībelis, Ainars Mielavs, Atis Zviedris, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora, "My Radiant You", Miks Dukurs, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Džonijs Salamanders, Aminata, kamerkoris "Nošu planētas" un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris.

"Mēs vienmēr esam varējuši atbalstīt savus bērnus, un ticu, ka spēsim parūpēties arī par visiem Ukrainas bērniem, kuri atraduši Latvijā mājas uz laiku. Mežaparka Lielajai estrādei ir īpaša nozīme Latvijas vēsturē – šeit esam bijuši vienoti valstij svarīgos brīžos un guvuši pārliecību par savu spēku. Šoreiz aicinām ikvienu būt kopā ar Ukrainas cilvēkiem, atbalstīt viņus gan emocionāli, gan praktiski, pašiem smeļoties spēku vienotībā un sirsnībā," teic Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Koncertu rīko Bērnu slimnīcas fonds, Latvijas Bērnu onkoloģijas fonds un Rīgas dome.

Apliecinot savu atbalstu Ukrainai, visi dalībnieki koncertā piedalās brīvprātīgi.  

Organizatori drošības nolūkos aicina apmeklētājus klātienē Mežaparka Lielajā estrādē iespēju robežās ievērot epidemioloģiskās drošības noteikumus.

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Vairāki miljoni cilvēku pametuši Ukrainu. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti