Rīta Panorāma

"Nekas nemainās. Politiskās dzīves hronika 1999-2003" mākslinieks Ivars Poikāns

Rīta Panorāma

Intervija ar Zemessardzes komandieri, brigādes ģenerāli Egilu Leščinski

Mainot vietām gada ritējumu, Latvijas mūzikā debitē Emīlija

VIDEO: Ar dziesmu «Augustā» debitē jaunā mūziķe Emīlija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pavasara pilnbriedā ar dziesmu “Augustā” plašākai publikai sevi piesaka jaunā dziedātāja un dziesmu autore Emīlija. "Dziesmas nosaukums, iespējams, klausītājiem liks pabrīnīties. Taču dziesma nav par mēnešiem vai gadalaikiem, bet gan par to, kā gads var saplūst vienā divvientulības mirklī," teic mūziķes pārstāvji.

Emīlija savas dziesmas raksta pati un par savu stilu sauc indie-popu. Šobrīd viņa studē Ventspils Mūzikas vidusskolas Džeza nodaļā.

“Satiku Emīliju Ventspils Mūzikas vidusskolā un pirmajā nodarbībā vaicāju, vai viņa raksta dziesmas. Emīlija atbildēja – nē. Bet teica, ka uz nākamo nedēļu ko atnesīs. Beigu beigās Emīlija uz katru stundu nesa pa jaunai dziesmai, reizēm pat pa divām, bet pusgadu vēlāk viņa jau spēlēja savu solo koncertu, kura programmā bija tikai oriģinālmūzika. Man kā Emīlijas skolotājai bija ļoti iedvesmojoši piedzīvot viņas radošo garu, neizsmeļamās darba spējas un pāri visam – būt klātesošai šajā mirklī, kad no mazas meitenes izaug skaista jauniete, kurai ir ļoti daudz ko teikt caur ļoti gaumīgām, prātā paliekošām dziesmām,“ saka Evija Vēbere, viena no pirmajām Emīlijas skolotājām.

Dziesmu producējis grupu “The Sound Poets” un “Pienvedēja piedzīvojumi” dalībnieks Pēteris Lunde. Viņš pastāstīja: “Mani uzrunāja Agnese Rakovska ar lūgumu producēt Emīlijas dziesmu. Iepriekš par Emīliju nezināju un nebiju viņu dzirdējis. Pāris reizes noklausījos demo ierakstu un tad, pēc sava ikrīta rituāla – kafijas krūzes, sāku darbu. Vispirms ļāvu “Augustā” skanēt galvā, tad piesēdos pie klavierēm un ļāvos savām sajūtām. Likās, ka šeit pats svarīgākais ir izcelt Emīlijas lielisko balsi."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti