VIDEO: Apvienība «Atāls.Dimanti.Rakovskis» izdod dziesmu «Pasaules dvēsele»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Apvienība “Atāls.Dimanti.Rakovskis” publicējusi dziesmu “Pasaules dvēsele” un aicina noskatīties skaņdarba videoklipu, medijus informē mūziķi.

Laimas Dimantas, Teņa Dimanta, Valda Atāla un Edgara Rakovska sadarbība sākās ar iepazīšanos trešajā “Fonda Līdzskaņa” sociāli radošajā nometnē 2019. gada augustā.

“Dziesmas uzmetums tapa neatkārtojamā atmosfērā, kas skaņdarbā iedvesa īpašu enerģētiku un burtiski pieprasīja iesākto turpināt. Tika nolemts radīt kopīgu albumu, kura izdošana plānota šā gada nogalē,” skaidro mūziķi.

Video veidojuši starptautiski godalgotais dronu pilots Tomass Pētersons (scenārija autors, režisors, video operators), Agnis Nīmands (scenārija līdzautors) un Dāvis Gauja (video operators).

Par apvienību

Laima Dimanta pazīstama kā dziedātāja, mūzikas un tekstu autore. Ieguvusi maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Uzstājusies kā soliste dažādos sadarbības projektos un televīzijas raidījumos, izdevusi solo albumu “Mieram” (2015), kā arī līdzdarbojusies Arstarulsmirus albuma “Skatu punkti” (2020) tapšanā. Kopā ar “Māsām Dimantām” koncertējusi daudzviet pasaulē.

Multimākslinieks Tenis Dimants ar mūziķiem sadarbojas jau daudzus gadus: veidojis vairāku mūziķu albumu vāku foto, regulāri apmeklē un muzicē improvizācijas vakaros un pēta muzikālo skaņu pasauli. Tenis ir profesionāls fotogrāfs, spēlē kokli, trompeti, dažāda veida ukuleles un ģitāras, analogos un digitālos sintezatorus, kā arī pārvalda sitaminstrumentu un skaņu efektu procesorus. Šobrīd aizrāvies ar skaņdarbu radīšanu, ierakstīšanu un miksēšanu.

Dziesminieks un dzejnieks Valdis Atāls izdevis vairākus mūzikas albumus (“Piektā debess puse”, 1996; “Dzērves, manas dzērves”, 2004; “Mājupceļš”, 2016, un citus), pārdomu un dzejas krājumus,  grāmatas (“Nulles vienkāršošana”, 2001, “Elles debesis”, “Uz domu stāvās kraujas”, 2018, un citus). Valda Atāla tekstus un dziesmas dziedājušas Olga Rajecka, Marija Naumova un citi Latvijā populāri izpildītāji. Šobrīd Atāls turpina sacerēt dziesmas un strādā pie nākamā prozas darba.

Edgars Rakovskis atpazīstamību guvis kā grupas “Relicseed” ģitārists un tekstu autors. Grupas izdotie ieraksti “Slaughterhouse” un “Ideoloģija” kā labākie roka un metāla albumi ieguvuši apbalvojumus ASV (“14th Annual Independent Music Awards”, 2014) un Latvijā (“Zelta mikrofons”, 2018). Koncertējis ASV, Eiropā, Krievijā un Japānā. Šobrīd Edgars iesaistījies vairākos projektos ne tikai kā mūziķis, bet arī kā komponists, aranžētājs un producents.

Par fondu

“Fonds Līdzskaņa” atbalsta nelaimē vai grūtībās nonākušus mūziķus, kuri ir devuši pienesumu Latvijas mūzikas nozarei, sniedzot gan finansiālu atbalstu veselības un sadzīvisku problēmu pārvarēšanai, gan piedāvājot praktisku palīdzību ikdienas apstākļu uzlabošanai. Līdz šim fonds ir palīdzējis jau 18 dažādiem mūziķiem un viņu ģimenēm. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti