«Via Baltica» festivāls Kuldīgā viesojas ar diviem koncertiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Augustā, kad pieminam unikālo Baltijas valstu brīvības vēsturisko akciju “Baltijas ceļš”, norisinās festivāls “Via Baltica”. Festivāla izskaņas koncerti būs baudāmi Kuldīgā, informē Kuldīgas pašvaldībā.

19. augustā 15.00 festivāla organizatori aicina klausītājus uz Kuldīgas Mākslas namu, kur uzstāsies trio “Piano Voice Beat” (pianists Gļebs Beļajevs, kahona virtuozs Pāvels Račiks un soprāns Madare Ivane). Grupas filozofija ir uzkrāto akadēmisko zināšanu apvienošana ar mūsdienu tēliem. Viņi uzskata, ka ir jārunā mūsdienu auditorijai saprotamā valodā, tajā pašā laikā nezaudējot interesi nopietniem klausītājiem. Arī viņu muzikālais stils ir vidusceļš starp klasisko, džeza un populāro mūziku. Koncertā būs dzirdamas oriģinālkompozīcijas ar tautasdziesmu vārdiem, tādējādi tautas mūzikai izskanot mūsdienīgi.

Savukārt nesen pēc rekonstrukcijas atvērto E. Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolas vēsturisko ēku plkst. 18.00 ieskandinās programma “Skaņu pilis”. Tajā piedalīsies Viļņā dzīvojošais latviešu soprāns Gunta Gelgote kopā ar lietuviešu flautistu Giedrju Gelgotu un latviešu pianisti Aiju Kuzmani. Pēc festivāla pasūtījuma tapuši trīs latviešu un lietuviešu komponistu - Mārtiņa Viļuma, Lauras Gustovskas un Onutes Narbutaites jaundarbi, kuri Kuldīgā piedzīvos pasaules pirmatskaņojumu.

Guna Gelgote (soprāns) studējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie asociētās profesores Andželas Gobas, vēlāk maģistrantūrā mācījusies Lietuvas Mūzikas un Teātra Akadēmijā profesores Regīnas Maciutes klasē. Gunta bieži piedalās mūsdienu mūzikas atskaņojumos, viņai arī veltīti vairāki jaunās mūzikas opusi. 2009. gadā saņēmusi Latvijas Lielo Mūzikas balvu kategorijā Gada debija. Guna Gelgote precējusies ar lietuviešu flautistu Giedrju Gelgotu, kurš pieder Lietuvā pazīstmai mūziķu dzimtas. Giedrjus Gelgots spēlē flautu Lietuvas nacionālajā operā un baleta teātrī. Dueta koncertmeistare Aija Kuzmane bakalaura un maģistra grādus ieguvusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, muzicējusi kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri.

Ieejas maksa koncertos – 3 EUR. Skolēniem, studentiem, skolotājiem, pensionāriem un invalīdiem – atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja maksas pasākumos ir par brīvu. Koncertu organizatori lūdz izvērtēt pasākuma piemērotību bērna vecumam.

Festivāls notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības finansiālu atbalstu. Plašāka informācija par festivālu “Via Baltica” pieejama interneta vietnē www.viakultura.lv, kā arī sociālajos portālos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti