Rīta Panorāma

Laikmetīgās dejas horeogrāfu lapā internetā – PLAKT

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Diānu Zirniņu un pianists Vestardu Šimku

Vestards Šimkus: Esmu lepns, ka esmu piedalījies Latgales gara stiprināšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vestards Šimkus, kurš izvēlējās flīģeļus Latgales vēstniecībai "Gors", kā arī vienu Dzintaru koncertzālei, šī iemesla dēļ tiek dēvēts par flīģeļu krusttēvu. Sarunā ar "Rīta panorāmu" pianists un koncertzāles vadītāja Diāna Zirniņa atklāj, kā tiks svinēta Rēzeknes koncertzāles ceturtā dzimšanas diena, kā arī dalās pārdomās par koncertzāles akustiku.

Zirniņa ar Šimku pirmoreiz satikās Hamburgā, kad pianists palīdzēja Latgales vēstniecībai izvēlēties divus flīģeļus.

"Tas bija darbs vairāku stundu garumā, un tagad mēs varam tikai teikt paldies par mūsu diviem skanošajiem koncertflīģeļiem flīģeļu krusttēvam," stāsta Zirniņa.

"Man bija bauda izvēlēties starp lieliskiem flīģeļiem tos lieliskākos tieši priekš Latgales vēstniecības "Gors"," atklāj pianists. "Esmu lepns, ka esmu savā ziņā krusttēvs flīģeļiem, gan vispār piedalījies Latgales gara stiprināšanā caur šo koncertzāli. Šī ir koncertzāle, kurā pirmoreiz ieejot man vienkārši aizsitās elpa ciet, un es biju stāvā sajūsmā par to, kā tur skan, kā tur izskatās," viņš teica.

Šimkum kā pianistam ļoti palīdz koncertzāles akustika, ko izceļ arī Zirniņa.

"Mēs bieži citējam Vestarda teikto par akustiku - "Labu akustiku var plānot, bet ir vajadzīga arī veiksme." Un šī veiksme ir bijusi," viņa uzskata.

"Labā ziņa ir, ka mēs vēl joprojām jūtam mūsu klausītāju, skatītāju, apmeklētāju mīlestību, un viņu skaits nerūk - par spīti prognozēm un citu pieredzēm," atklāj Zirniņa.

27.maijā Latgales vēstniecība "Gors" svinēs savu ceturto pastāvēšanas gadadienu, kurā Vestards Šimkus spēlēs kino mūziku, kas pianistam ir pēdējā laika aizraušanās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti