Vestarda Šimkus koncerts atklās prezidentūras kultūras programmu Francijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6.februārī koncertzālē "Salle Cortot" Parīzē notiks latviešu pianista Vestarda Šimkus koncerts, kas svinīgi iesāks plašu kultūras pasākumu programmu Francijā, veltītu Latvijai kā prezidējošajai valstij Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Vestarda Šimkus solokoncertam turpmākajos mēnešos Francijā sekos vairāki koncerti un mākslas izstādes - Latvijas Mākslas akadēmijas izstāde "Brokastis Eiropā" un akordeonistes Ksenijas Sidorovas koncerts Strasbūrā, Ginta Gabrāna mākslas darbu izstāde Parīzē, Džuzepes Verdi "Rekviēms" Parīzes teātrī "Théâtre des Champs-Élysées", piedaloties Maijai Kovaļevskai, Egilam Siliņam, diriģentam Andrim Pogam, Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim un Valsts akadēmiskajam korim "Latvija". Tāpat Strasbūrā norisināsies koncerts ar pianista Reiņa Zariņa un diriģenta Aināra Rubiķa piedalīšanos.

Vestarda Šimkus solokoncertā 6.februārī izskanēs Johana Sebastiana Baha deviņas korāļprelūdijas Feručo Buzoni transkripcijā klavierēm, kā arī paša pianista komponēts darbs "Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm", kura pirmatskaņojums notika 2014.gada septembrī Siguldā. Etīdes izskanējušas arī prestižajā Lucernas festivālā Šveicē, kur Vestards Šimkus debitēja pērnā gada novembrī.

Kultūras pasākumu izlase veidota, lai starptautisko auditoriju iepazīstinātu ar Latvijas mūzikas un mākslas vērtībām, un pasākumi Francijā ir tikai neliela daļa no programmas, ko Latvija kā prezidējošā valsts ES Padomē īstenos dažādās valstīs 2015.gada pirmajā pusē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti