«Very Cool People» izsludina lielkoncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Starptautiskajā džeza dienā 30.aprīlī "TV24" studijā Rīgā notiks pašmāju džeza un fanka grupas "Very Cool People" lielkoncerts, kurā piedalīsies arī Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Dinara Rudan, Oskars Stolse-Semerovs un vēl vairāki pārsteiguma viesi.

Koncerts 30.aprīlī būs kā kopsavilkums sešu koncertu sērijai "Funkology", kas kopš 2014.gada septembra notiek Vecrīgas klubā "Pulkvedim neviens neraksta". Katrs koncerts veltīts kādai konkrētai džezfanka mūzikas leģendai, piemeklējot muzikāli atbilstošus pašmāju viesmāksliniekus.

"Funkology Vol. 1" notika 20.septembrī. Koncerts bija veltīts Ņūorleānas grupai "The Meters", pasākumā piedalījās vokāliste Kristīne Prauliņa. "Funkology Vol. 2" norisinājās 23.oktobrī un pasākums bija veltījums "p-funk" stila pamatlicēja Džordža Klintona grupai "Parliament/Funkadelic". Koncertā piedalījās Evilena Protektore. "Funkology Vol. 3", kas notika 20.novembrī, bija bija veltīts fanka mūzikas karalim Džeimsam Braunam, kura ādā iejutās grupas "PeR" vokālists Ralfs Eilands. "Funkology Vol. 4" izskanēja 22.janvārī. Tas bija veltījums ne mazāk leģendārajam Stīvijam Vanderam, koncertā bija divi viesi - dziedātāja Dinara Rudan un vokālists Oskars Stolse-Semerovs.

"Funkology Vol. 5" notiks 19.februārī, tas būs veltīts Kērtisam Meifīldam. Koncertā piedalīsies vokāliste Aija Vītoliņa. Savukārt "Funkology Vol. 6" norisināsies 26.martā. Šis koncerts būs veltīts Kalifornijas džeza, fanka un r'n'b meistariem "Tower of Power". Koncertā kopā ar "Very Cool People" uzstāsies Jānis Stībelis.

"Very Cool People" līderis Elvijs Grafcovs par koncertsēriju "Funkology" saka: "Tas visam sastāvam ir kā īsts eksāmens, kuru nokārtot ir milzu prieks. Ja vēl no tā ko iemācās kāds mūzikas cienītājs un kļūst par "jazz funk" stila fanu, tad mērķis uzskatāms par sasniegtu pilnībā."

Grupā "Very Cool People" muzicē Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (saksofons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (basģitāra) un Andris Buiķis (bungas).

Grupai iznākuši divi studijas albumi - "Very Cool People" (2009) un "Cruising in the Trolley" (2012). 30.aprīlī notiekošo lielkoncertu arīdzan plānots ierakstīt un izdot albuma formātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti