«Very Cool People» džeza dienā spēlēs bezmaksas lielkoncertu «Funkology»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Starptautiskajā džeza dienā, 30.aprīlī, grupa "Very Cool People" piedāvās bezmaksas lielkoncertu "Funkology", kas notiks "TV24" studijā Rīgā plkst. 19. Koncertā piedalīses Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa, Kristīne Prauliņa, Evilena Protektore, Dinara Rudan, Oskars Stolse-Semerovs, Jānis Stībelis un citi mūziķi.

Koncerts 30.aprīlī būs kā kopsavilkums sešu izglītojošu koncertu sērijai "Funkology", kas notika Vecrīgas klubā "Pulkvedim neviens neraksta" reizi mēnesī, sākot no 2014.gada septembra. Katrs koncerts bija veltīts kādai konkrētai "jazz funk" mūzikas leģendai, piemeklējot muzikāli atbilstošus pašmāju viesmāksliniekus.

Lielkoncertā "Very Cool People" sastāvam būs ne tikai dziedoši, bet arī spēlējoši papildspēki: Oskars Ozoliņš (trompete), Laura Rozenberga (trombons), Kristaps Lubovs (saksofons) un Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti).

Par izglītojoši izklaidējošo koncertsēriju "Very Cool People" līderis Elvijs Grafcovs saka: "Tas visam sastāvam bija kā īsts eksāmens, kura nokārtošana sagādāja milzu prieku. Ja no šīs sērijas ko iemācījās kāds mūzikas cienītājs un kļuva par "jazz funk" stila fanu, tad mērķis uzskatāms par sasniegtu pilnībā. Iespējams, kaut kas līdzīgs vēl tiks atkārtots."

"Funkology Vol. 1" notika 2014.gada 20.septembrī un bija veltīts grupai "The Meters", piedaloties vokālistei Kristīnei Prauliņai. "Funkology Vol. 2" norisinājās 23.oktobrī un bija veltījums Džordža Klintona grupai "Parliament/Funkadelic", piedaloties vokālistei Evilenai Protektorei. "Funkology Vol. 3" notika 20.novembrī un bija veltīts "funk" mūzikas karalim Džeimsam Braunam, kura ādā iejutās grupas "PeR" vokālists Ralfs Eilands. "Funkology Vol. 4" norisinājās šī gada 22.janvārī un bija veltījums Stīvijam Vanderam, piedaloties vokālistei Dinara Rudan un mutes harmoniku meistaram, vokālistam Oskaram Stolsem-Semerovam. "Funkology Vol. 5" notika 19.februārī un bija veltīts Kērtisam Meifīldam, piedaloties vokālistei Aijai Vītoliņai. Visbeidzot "Funkology Vol. 6" norisinājās 27.martā un bija veltīts grupai "Tower of Power", piedaloties Jānim Stībelim.

Grupas "Very Cool People" pamatsastāvā darbojas Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (saksofons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (basģitāra),  Kaspars Grigalis un Andris Buiķis (abi bungas).

"Very Cool People" laiduši klajā divus studijas albumus - "Very Cool People" (2009) un "Cruising in the Trolley" (2012).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti