Kultūras ziņas

Opolais debitē divos iestudējumos Metropolitan operā

Kultūras ziņas

Tango Latvijas Nacionālajā operā

Notikusi šova "Radīti mūzikai" atlase

Vērtē šova «Radīti mūzikai» pretendentus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Teju no saullēkta līdz saulrietam 6.aprīlī Spīķeru koncertzālē norisinājās topošo mūziķu atlase akadēmiskās mūzikas šovam „Radīti mūzikai”.

No 30 spožiem mūzikas skolu, mūzikas vidusskolu un mūzikas akadēmijas audzēkņiem žūrija līdz 8. aprīļa pēcpusdienai izvēlēsies astoņus televīzijas šovam vispiemērotākos.

Primārais ir muzikalitāte, tehniskais līmenis, skatuves tēls, bet pēc uzstāšanās žūrija uzdod jautājumus, vērtē un noskaidro katra personības individualitāti, harizmu, spēju izteikties, reaģējot uz negaidītiem jautājumiem. Kaut arī žūrijai skaidrs, ka visi atlases dalībnieki ir radīti mūzikai, tomēr televīzijas šovam jāizvēlas astoņi vispiemērotākie jaunie mūziķi.

„Viņi visi ir ar tādu dabas vieglumu un skatījumu - ļoti dabiski un vienkārši, un tas ir simpātiski redzēt, kā viņi sāk savu karjeru, kā cenšas saprast šo vidi, pasauli. Tas ir brīnišķīgi!” saka Latvijas Televīzijas kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Atlases dalībnieks, Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēknis Marks Viļenskis pauž gandarījumu par klasiskās mūzika šova ideju: „Es domāju, ka skatītāji varēs iepazīties ar nopietnu akadēmisku mūziku, bet caur šova prizmu. Es esmu ļoti gandarīt, ka varu piedalīties tādā šovā.”

Kā vēstīts, konkursa „Radīti mūzikai” tiešraides Latvijas Televīzijas ēterā būs skatāmas no 20. aprīļa līdz 25. maijam katru svētdienu plkst. 18.50. Konkursa galvenā balva būs iespēja uzstāties kopā ar Liepājas simfonisko orķestri Dzintaru koncertzāles 2014. gada sezonas atklāšanas koncertā un Latvijas Televīzijas nodrošināta stipendija tālākai muzikālajai izaugsmei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti