Vērienīgā pasākumā atklās Austrumlatvijas koncertzāli «Gors»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jau pēc nepilna mēneša, 29. un 30.maijā notiks ilgi gaidītā Austrumlatvijas koncertzāles jeb Latgales vēstniecības „Gors” atklāšana.

Šo vērienīgo pasākumu iecerēts veidot divās daļās, no kurām pirmajā būs oriģināldarba „Ķēniņmeita. Latgales pasaka” iestudējums.

Tā mūzikas autore norāda, ka iestudējums ir jautra pasaka. „Pamatā šai pasakai ir īsta latgaliešu pasaka par to, kā duraciņš smīdināja ķēniņmeitu. Mūsu gadījumā šī ķēniņmeita ir šis mūsdienu cilvēks, kurš ir noguris no dažādām dzīves nebūšanām, no dažādiem tīkliem,” norāda iestudējuma mūzikas autore Ilona Rupaine.

Savukārt teksta autors Oskars Orlovs pauž, ka iestudējuma nolūks ir parādīt, ka Latgalē ir folklora un nevajag prasīt to no citiem. „Mums nevajadzētu pazaudēt cilvēkus, kas ir te, kas vēl ir te. Tāpat arī folkloristiskais un tautas devums (..) tradīcijas, rituāli, no tā nevajadzētu atkāpties,” saka Orlovs.

Uzveduma tapšanā iesaistīti 100 bērni un jauniešu no Rēzeknes un novada. „Šajā pasakā piedalās visi, visu laiku. Tas ir viengabalains mākslas darbs, nevis atsevišķs koncerta numurs, summa (..) tā atdeve tai brīdī, kad dziedātāji atdod savu enerģiju dejotājiem un dejotāji dziedātājiem. mūziķiem un zālei kopā – tā ir pavisam cita kvalitāte,” pauž uzveduma režisors Uģis Brikmanis.

Savukārt koncerta otrajai daļai būs jāatklāj akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanra un stilistikas spektros. Simfoniskās un vokālās mūzikas koncertā piedalīsies tādas zvaigznes kā pianists Vestards Šimkus, ērģelniece Iveta Apkalna un Liepājas simfoniskais orķestris.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti