Ventspils mūzikas skolas audzēkņi muzicē festivālā Somijā un Krievijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ventspilnieks Roberts Pētersons šajā nedēļas nogalē kopā ar savu grupu devies uz starptautisku festivālu Somijā un Krievijā. Festivālam mūziķiem bija jāsagatavo sava koncertprogramma, kurā skanēs dziesmas no Roberta Pētersona tikko klajā nākušā albuma "Apturēts laiks".

Roberts Pētersons Ventspils mūzikas skolā apguvis ģitāras spēli un vokālu. Šis ir viņa pēdējais gads skolā, jauno mūziķi nodarbina domas par nākamās skolas izvēli. Roberts pats raksta gan dziesmu tekstus, gan mūziku. Vizuālās noskaņu bildes, kas parādās viņa iekšējā pasaulē, transformējas mūzikā.

"Ja mani tas iedvesmo, tad arī mēģinu aprakstīt to bildi, ko es iekšā redzu. Tā arī dziesma iznāk. Daudz dziesmas ir par mīlestību, bet kurš gan par to neraksta. Dziedu par to, ko es pats redzu, sajūtu un iedomājos," saka Roberts. Tā arī tapis viņa albums "Apturēts laiks".

"Viena dziesma ir ar tādu nosaukumu, bet visam albumam cauri vijas motīvs - apturēt laiku. Mēģināt apturēt laiku, izbaudīt mirkli tieši šeit un tagad," pauž Roberts.

Jaunais mūziķis kopā ar grupu šajā nedēļas nogalē jau devies uz starptautisko festivālu Somijā, kas notiek sadarbībā ar Pēterburgas valsts mūzikas koledžu. Ventspils mūzikas skolas direktors Andris Grigalis ir gandarīts, ka viņa skolas audzēkņi festivālā piedalās jau trešo gadu, turklāt vienīgie, kuri pārstāv vidusskolu, pārējie dalībnieki ir augstskolu audzēkņi.

"Festivāla ietvaros no katras mācību iestādes piedalās viena grupa. Viņi koncertēs dažādās koncertvietās Somijā, kā arī vienu dienu Pēterburgā. Vēl šajā festivālā tiks veidoti internacionāls sastāvs, nedēļas laikā taps jauns skaņdarbs, ko atskaņos koncertā," stāsta Andris Grigalis.

Grupas "Robert Peterson's Flamboyant Four" sastāvā muzicē Roberts Pētersons (vokāls, ģitāra), Ģirts Celmiņš (ģitāra), Ilmārs Priede (basģitāra) un Sanijs Bondars (bungas). Speciāli festivālam tika sagatavota oriģinālkompozīciju programma, kuras dziesmu autori ir grupas dalībnieki. Festivālā piedalīsies jaunie talanti no Somijas, Krievijas, ASV, Francijas, Latvijas un Igaunijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti