Kultūras ziņas

Liepājas teātrī top "Mēnesis uz laukiem"

Kultūras ziņas

Imantam Kalniņam - 75

Avangarda džeza mūziķi Ventspilī

Ventspilī viesojas avangarda džeza mūziķi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī 25.maijā ar vienīgo koncertu Latvijā džeza mūzikas cienītājus priecēs amerikāņu saksofonista un klarnetista Kena Vandermarka un norvēģu bundzinieka Pāla Nilsena-Lova duets.

Improvizācijas un avangarda džeza mūziķi - Kens Vandermarks un Pāls Nilsens-Lovs - kopā muzicē jau gandrīz piecpadsmit gadus. Būdami ne tikai izcili mūziķi, bet arī labi draugi, mākslinieki savos ārkārtīgi noslogotajos koncertu grafikos vairākas reizes gadā atrod laiku, lai satiktos un ļautu vaļu mežonīgām džeza improvizācijām.  

"Mēs uzkāpjam uz skatuves un “bang”! Tas ir kā ielēkt superātrā vilcienā, un tad tu traucies ar šo ātrvilcienu bez mazākās nojausmas, uz kurieni tas dosies, bet ir pilnīgi skaidrs, ka tas būs ārkārtīgi forši, un tu vari tikai cerēt, ka tad, kad tas beigsies, tavas rokas un kājas vēl būs kopā ar tevi," stāsta bundzinieks Pāls Nilsens-Lovs.

Pēc laikraksta “The Guardian” domām meistarīgāko savas paaudzes bundzinieku Pālu Nilsenu-Lovu džeza cienītāji Latvijā jau paspējuši iepazīt pagājušā gada festivālā “Skaņu mežs”, bet ar amerikāņu saksofonistu un klarnetistu Kenu Vandermarku klātienē būs iespēja tikties pirmo reizi. Viņš, starp citu, 1999. gadā saņēma Makartura biedrības jeb “Ģēnija balvu”, kas tiek piešķirta izcilākajām amerikāņu personībām.

"Man pats svarīgākais, ko vēlos sniegt klausītājam, ir brīvdomības sajūtu. Nav svarīgi, ka jūs nezināt šī mūzikas žanra vēsturi vai ko citu, šī mūzika ir vienkārši jābauda, jo - ziniet, tā ir vienkārši mūzika," uzsver Vandermarks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti