Ventspilī uzstāsies Lielbritānijas mūsdienu džeza trio «GoGo Penguin»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ventspilī, koncertzālē “Latvija”, 17. aprīlī viesosies mūsdienu džeza trio “GoGo Penguin” no Lielbritānijas. Uzstāšanās Ventspilī būs trio vienīgais koncerts Latvijā, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

“GoGo Penguin” jeb pianists Kriss Ilingvorts (Chris Illingworth), basģitārists Niks Bleka (Nick Blacka) un sitaminstrumentālists Robs Tērners (Rob Turner) ir džeza trio no Mančestras, ko mūzikas apskatnieks “Line of Best Fit” lakoniski un asprātīgi pasludinājis par “britu džeza “Radiohead””.

Grupa «GoGo Penguin»
Grupa «GoGo Penguin»

Trio savu mūziku raksturo kā sintēzi starp roku, džezu un minimālismu, līdztekus iedvesmojoties no tādiem elektroniskās mūzikas pārstāvjiem kā “Aphex Twin” vai “Four Tet”. Viņu mūzikā saklausāmi “breikbīti”, minimālistiskas klavieru melodijas, spēcīgas basa līnijas, elektronikas iedvesmotas bungu partijas un himniski rifi.

2014. gadā “GoGo Penguin” izdotais ieraksts “v2.0”, kas tapis izdevniecības “Gondwana Records” paspārnē, nominēts prestižajai “Mercury” balvai kā gada albums. Līdz šim “GoGo Penguin” izdevis piecus albumus, no kuriem jaunāko – EP jeb minialbumu “Ocean in a Drop” – 2019. gada oktobrī. Šobrīd grupa strādā pie jauna ieraksta, kas klajā nāks jau šogad. Šogad “GoGo Penguin” dodas vērienīgā koncerttūrē, apceļojot Lielbritāniju, ASV un Eiropu, kā arī sniedzot vienīgo koncertu Latvijā, Ventspilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti