Ventspilī skatuves dēļus dalīs spilgtākie Latvijas mūziķi un ārvalstu zvaigznes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Novembrī Ventspilī koncertzālē “Latvija” gaidāmi vairāki ārvalstu mākslinieku koncerti, kuros kā īpašie viesi uzstāsies spilgti latviešu mūziķi – Kārlis Kazāks, Deniss Paškevičs ar projektu “Tenka”, kā arī kolektīva “Tautumeitas” dalībniece Asnate Rancāne un pazīstamais džeza kontrabasists Staņislavs Judins jeb duets “Stanislav Yudin & Asnate Rancāne”, paziņojumā medijiem informē koncertzāles pārstāvji.

Pirmais no pašmāju mūziķiem, kurš jau svētdien, 3. novembrī, dalīs skatuves dēļus ar iepriekš nekad nesatiktu mākslinieku, tomēr domubiedru mūzikā un noskaņā, būs pazīstamais mūziķis Kārlis Kazāks, kurš ievadīs kanādiešu klavieru barda un kolektīva “Wolf Parade” dibinātāja Spensera Krūga (Spencer Krug) koncertu un atskaņos dziesmas no nākamā gada februārī gaidāmā piektā solo albuma.

Kārlis Kazāks
Kārlis Kazāks

Savukārt 16. novembrī leģendārā norvēģu trompetista Nila Petera Molvēra (Nils Petter Molvær) koncerta pirmajā daļā ar jauno modulārā džeza solo projektu “Tenka” uzstāsies viens no ievērojamākajiem latviešu saksofonistiem un džezmeņiem Deniss Paškevičs.

Projektā “Tenka” sintezētas skaņas saplūst ar Denisa Paškeviča akustisko pūšaminstrumentu spēli, uzburot jaunas, vienmēr mainīgas skaņu ainavas telpā un klausītāju iztēlē.

Deniss Paškevičs
Deniss Paškevičs

Tuvojoties mēneša izskaņai, 24. novembrī koncertu Latvijā sniegs pazīstamā austriešu māksliniece Anja Plašga (Anja Plaschg) jeb “Soap&Skin” ar pavadošo mūziķu grupu. Šajā koncertā īpašo viesu godā – neparasts pašmāju etno minimālistiskās mūzikas duets “Stanislav Yudin & Asnate Rancane”, kurā saspēlējušies džeza kontrabasists Staņislavs Judins un tautas mūzikas apvienības “Tautumeitas” vadītāja Asnate Rancāne.

Staņislavs Judins meklē iedvesmu etniskajā, tautas mūzikā, Asnate Rancāne – improvizācijā. Duets radies, apvienojot šīs atšķirīgās muzikālās pieredzes.

Staņislavs vairāk zināms kā džeza un improvizācijas mūzikas kontrabasists, kurš bieži piedalās dažādos eksperimentālās mūzikas projektos, bet Asnate ir etniskās mūzikas pētniece un multiinstrumentāliste.

Iecerēts, ka arī nākotnē koncertzālē “Latvija” notiekošās īpašās un vienreizējās starptautiski atzītu mūziķu uzstāšanās reizes papildinās spilgtāko un interesantāko latviešu mūziķu koncerti. Lai arī muzikāli atšķirīgi, taču vakarā gaitā viens otru papildinoši priekšnesumi ir lieliska iespēja mūziķiem sastapt un iepazīt līdz šim nesatiktus domubiedrus, kā arī vienot katra mākslinieka daiļrades cienītājus publikā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti