Ventspilī notiks Kamermūzikas dienas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Jau trešo gadu Ventspilī norisināsies Kamermūzikas dienas. Tās organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar vijolnieci Magdalēnu Geku, informēja organizatori.

No 22. līdz 27. oktobrim Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņiem būs iespēja spēlēt kameransambļos ar starptautiski pieredzējušiem mūziķiem no Francijas, Somijas, Dānijas, Lielbritānijas un Austrijas. Īpašais viesis šogad ir dāņu čellists Jakobs Kulbergs, kurš ir pasniedzējs Londonas Karaliskajā koledžā un Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā.

Festivāls dod iespēju Ventspils Mūzikas vidusskolas absolventiem atgriezties savā skolā: jau trešo gadu tajā piedalās čellists Pēteris Ozoliņš, bet šogad pievienojas arī vijolniece Dita Immermane.

Mūziķu rindas ir papildinātas ar talantīgākajiem jaunajiem latviešu mūziķiem, kuri studē visā Eiropā, bet pirmoreiz piedalīsies arī Ventspils Mūzikas vidusskolas pasniedzēji – pianiste Sana Villeruša un klarnetists Anrijs Pitens.

Ventspils Kamermūzikas dienas šogad notiek sadarbībā ar vijolnieci Magdalēnu Geku. Magdalēna Geka (1992) plaši koncertē visā Eiropā gan kā soliste, gan kā kamermūziķe, uzstājoties tādās vietās kā Vigmora zāle Londonā, Parīzes Filharmonija, Herkuleszāle Minhenē. Latvijas publikai viņas vārds ir zināms kopš spožās debijas ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri 2014.gada rudenī, kam sekoja nominācija Lielajai mūzikas balvai.

Magdalēna Geka ir daudzu starptautisku konkursu laureāte un kā soliste atskaņojusi tikpat kā visu nozīmīgāko vijoļmūzikas repertuāru ar dažādiem orķestriem Francijā, Vācijā, Ukrainā. 2015.gadā dibinājusi klavieru trio “Sōra”, kas ar lieliem panākumiem piedalās Eiropas nozīmīgākajos kamermūzikas festivālos, tādos kā Verbjē festivāls Šveicē, Kuhmo kamermūzikas festivāls Somijā vai “Trakās dienas” Francijā.

2013.gadā viņa dibinājusi festivālu “Jaunie Latvijas kamermūziķi Saulkrastiem”, bet 2015.gadā – “Ventspils Kamermūzikas dienas” ar mērķi dot iespēju ārzemēs studējošajiem jaunajiem latviešu mūziķiem uzstāties augsta līmeņa koncertos Latvijā.

Magdalēna Geka ieguvusi maģistra grādu Parīzes Nacionālajā augstākajā mūzikas un dejas konservatorijā vijoles un kameransambļa specialitātēs. Kā orķestra mūziķe spēlējusi “Kremerata Baltica” un Francijas Radio Filharmoniskajā orķestrī. Īpaši nozīmīgi viņai ir spēlēt mūsdienu komponistu mūziku: viņa pirmatskaņojusi ap trīsdesmit jaundarbu, cieši sadarbojoties ar jaunajiem komponistiem Platonu Buravicki, Santu Bušs, Asiju Ahmetžanovu un Gabrielu Sivaku (Argentīna).

Magdalēna Geka spēlē Džuzepes Gvarnēri 1697. gadā darinātu vijoli, ko viņai laipni aizdevis “Boubo-Music” fonds no Šveices.

25. oktobrī plkst. 19.00, Pārventas bibliotēkā skanēs klasikas pērles: Mocarta un Šūberta stīgu kvinteti. Savukārt 26. oktobrī plkst. 19.00 Livonijas ordeņa pilī skanēs “Serenādes”: Čaikovska, Dohnāņi un arī Maijas Einfeldes. Bet 27. oktobrī plkst. 16.00 Ventspils Jaunrades namā būs iespēja dzirdēt interesantākos latviešu komponistu kamermūzikas skaņdarbus.

Ventspils Kamermūzikas dienas top ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Ventspils pilsētas domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti