Ventspilī muzicēs itāļu pianists Federiko Albanēze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

7. augustā koncertzālē "Latvija" turnejas "Before And Now Seems Infinte" ietvaros uzstāsies itāļu pianists un mūzikas autors Federiko Albanēze (Federico Albanese), informēja koncertzāles pārstāvji.

Federiko Albanēze ir milānietis, kurš jau teju desmit gadus par mājām sauc Berlīni. Turp, meklējot dzīvīgāku mākslas vidi, kopš agras bērnības klavierspēli apguvušais mūziķis devās kopā ar dzīvesbiedri Džesiku Einaudi (Jessica Einaudi), un tur šobrīd iesakņojusies viņu ģimene. Tīņa gados līdzās klavierspēlei Albanēzem radās interese par pankroku un džezu. Viņš sāka apgūt gan klarneti, gan basģitāru un muzicēt dažādās grupās, vienlaikus īpaši aizraujoties ar ambiento mūziku. Brīdi pirms došanās uz Berlīni kopā ar dzīvesbiedri komponists aizsāka arī tautas un popmūzikas iedvesmotu radošo savienību "La Blanche Alchemie". 

"Labākie mākslinieki, kurus par tādiem uzskatu es, sevi vienmēr izaicina un neatkārtojas. Man tas allaž licies daudz iedvesmojošāk. Arī pats šoreiz gribēju vairāk nemiera savās aranžijās. Apzināti pavadošās stīgu partijas neveidot sterili tīras un "iesēdināt" fonā, kā tas pārsvarā notiek klasiskajā mūzikā. Gribēju likt pasvīst arī pārējiem mūziķiem!" runājot par šī gada sākumā klajā nākušo albumu "Before And Now Seems Infinte", stāstīja tā autors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti