Ventspilī koncertēs vācu ērģelnieks Kristians Šmits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

21. novembrī ar koncertu Ventspilī, koncertzālē "Latvija", viesosies virtuozais ērģelnieks Kristians Šmits (Christian Schmitt) no Vācijas, informēja koncerta rīkotāji.

Pēc debijas Zalcburgas festivālā kopā ar Berlīnes filharmoniķiem un mecosoprānu Magdalēnu Koženu (Magdalena Kožená) sera Saimona Retla (Sir Simon Rattle) vadībā Kristians Šmits kļuvis par vienu no pasaulē pieprasītākajiem ērģelniekiem. Šajā sezonā mūziķis ir "mākslinieks uzmanības centrā" Cīrihes "Tonhalle" orķestrī, reizē kūrēdams arī Starptautiskās ērģeļmūzikas dienas un ieskandēdams jaunās koncertzāles ērģeles diriģenta Pāvo Jervi (Paavo Järvi) vadībā, norādīja koncerta organizatori. Kristians Šmits rezidē arī Augsburgas Valsts teātrī, kā arī pilda galvenā ērģelnieka pienākumus Bambergas simfoniskajā orķestrī.

Kristians Šmits pasniedz ērģeļu spēli "Codarts" universitātē Roterdamā, konsultē ērģeļu rekonstrukcijas darbus un jaunu instrumentu būvi Berlīnē, Nirnbergā, Cīrihē, Lucernā un Brno. Starp viņa pēdējiem projektiem ir arī Esenes filharmonijas ērģeļu digitāla semplēšana, sadarbojoties ar akustiķiem no Nīderlandes.

Ventspils koncertā sagaidāmi Johana Sebastiana Baha (Johann Sebastian Bach), Arvo Perta (Arvo Pärt), Žana Langlē (Jean Langlais) un citu skaņražu opusi. 

Koncerts tiks rādīt tiešraidē no koncertzāles "Latvija". Ja epidemioloģiskie ierobežojumi ļaus, tad koncertu būs iespējams vērot arī klātienē 21. novembrī plkst. 17.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti