Ventspilī koncertēs islandiešu dziedātāja Sóley

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

19. decembrī Ventspilī, koncertzālē "Latvija", ar īpaši šim koncertam veidotu programmu un kopā ar stīgu ansambli "Ensemble Melancholia" uzstāsies islandiešu dziedātāja un mūzikas autore Sóley, informēja koncertzāles pārstāvji.

Souleja Stefansdotira (Sóley Stefánsdóttir) kā solo māksliniece, multiinstrumentāliste un komponiste ir zināma jau vairāk nekā desmit gadus, taču pirms solo gaitu uzsākšanas mūziķe darbojās folkgrupā "Seabear".

"Kā vairākkārt intervijās uzsvērusi vai vismaz likusi nojaust pati Sóley, radot un izpildot mūziku, vissvarīgākie atskaites punkti allaž ir bijušas viņas pašas pārdomas, sajūtas un attieksmes paušana pret apkārtējo pasauli, nevis tā saukto "industrijas" vai "šovbiznesa" noteikumu diktāts. Tāpēc mūziķe, kura sevi sākotnēji klausītājiem pieteikusi kā, iespējams, neatkarīgās jeb indie mūzikas skatuvei piederīgu, pēkšņi izdevusi albumu "Krómantík", kurā dzirdama tikai viņas klavierspēle un balss, jo "to vienmēr gribējusi". Tāpēc Sóley, plānojot savas turnejas, vienmēr ir bijusi uzmanīga ar vietas un laika izvēli, un nav satiekama uzstājamies vienmēr un visur. Viņa nupat izdevusi savu jaunāko albumu "Mother Melancholia" – poētiski muzikālus stāstus par apkārt redzamo postu un veltījumu planētai, kuras beigas, iespējams, ir tepat," atklāja koncerta rīkotāji.

Izpildot īpaši šim koncertam aranžētas albumā "Mother Melancholia" iekļautās, kā arī senākas kompozīcijas, kopā ar mākslinieci uz skatuves kāps islandiešu un latviešu mūziķu-melanholiķu stīgu ansamblis jeb "Ensemble Melancholia", norādīja organizatori.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti