Ventspilī koncertēs īru dziedātāja Moija Brenana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

2.martā teātra namā "Jūras vārti" Ventspilī izskanēs īru dziedātājas, bijušās grupas "Clannad" dalībnieces Moijas Brenanas (Moya Brennan) un arfista Kormaka de Barras (Cormac De Barra) koncerts "Voices And Harps".

Grupa "Clannad" un pati Moija Brenana pazīstami daudziem mūzikas cienītājam. Šie mākslinieki aizsāka procesu, kuru žurnāls "Time" nodēvējis par "vispasaules īru mūzikas renesansi". Pateicoties viņiem, mūzikas veikalu plauktus rotā uzraksti "world music", "celtic music", "new age music".

CNN Moiju Brenanu dēvē par "ķeltu mūzikas pirmo lēdiju". Īru tradīcijās sakņotā mūzika ir viņai atnesusi "Emmy" un "Grammy" apbalvojumus, kā arī klausītāju atzinību ar vairāk nekā 20 miljoniem pārdotu albumu. Savu muzikālo karjeru Moija Brenana sākusi 1970.gadā grupas "Clannad" sastāvā, kopš 1992.gadā paralēli attīstot arī savu solo karjeru, kuras laikā viņa līdz šim ierakstījusi 25 albumus. 2001.gada plate "Whisper To A Wild Water" tika nominēta "Grammy" balvai.

Kā vēl viens nozīmīgs Moijas Brenanas radošās darbības virziens ir filmu skaņu celiņu veidošana. Šajā sarakstā gozējas tādi lieldarbi kā "Titāniks", "Karalis Arturs". Savas karjeras gaitā Moija Brenana ir sadarbojusies ar tādiem mūziķiem kā Bono, Vanu Morisonu, Robertu Plāntu, Ronanu Kītingu un citiem.

Brenanas skatuves partneris Kormaks de Barra ir starptautiski atzīts, daudzpusīgs arfas meistars. Viņš cenšas pārkāpt robežas īru arfas spēlē un dara to, regulāri sadarbojoties ar citiem mūziķiem. Paralēli intensīvajam uzstāšanās grafikam viņš regulāri pasniedz muzikālas darbnīcas un meistarklases dažādās vietās pasaulē.

Kā vēstīts, 4.martā Moija Brenana un Kormaks de Barra sniegs koncertu Valkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti