Kultūras ziņas

"Doriana Greja portrets" Dailes teātrī

Kultūras ziņas

Sergeja Jēgera dzimšanas dienas koncerts

Ventspilī skanēs nākotnes džeza mūzika

Ventspilī ar vienīgo koncertu Latvijā uzstājas Mortens Kvenilds

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar vienīgo koncertu Latvijā 3. februāra vakarā Ventspils “Jūras vārtos” uzstāsies laikmetīgā džeza mūziķis Mortens Kvenilds. Norvēģu mākslinieka skaņu radīšanas arsenālā ir klasiskie instrumenti, balss un elektroniskās skaņu tehnoloģijas.

Laikmetīgās mūzikas pasaulē Mortena Kvenilda vārds ir labi pazīstams. Norvēģu mūziķa skaņu lidojums ir papildinājis zināmas džeza un popa dziesmas, bet viņa paša kompozīcijas droši var saukt par nākotnes džeza mūziku.

"Mūsdienās mūzika var būt jebkas. Cenšos atklāt mūzikā jauno, paplašināt tās robežas. Ceru, ka klausītājiem ir interese par pop un laikmetīgo stilu savienojumā. Daudzi cilvēki saka, ka visa mūzika, izņemot popu, ir sarežģīta. Tomēr, kad viņi klausās manu mūziku, viņi saka: okej, tas ir saprotami. Dziesmai tikai pievienots jauns skaņu slānis," skaidro mūziķis Mortens Kvenilds.

Kvenilda džeza pamatinstruments ir klavieres, kuru skanējums līdz klausītājiem nonāk caur sarežģītu elektronikas filtru. To pašu var teikt arī par mākslinieka vokālu.

Mortens Kvenilds neuzskata, ka viņa mūzikas klausītājiem vajadzētu būt izglītotiem mūzikā.

"Tai ir jābūt tveramai un izprotamai mūzikai. Katram klausītājam ir savs tā brīža stāvoklis, tādēļ es mūzikā cenšos būt pēc iespējas saprotamāks. Tas ir cilvēcīgi, un es cenšos būt cilvēks," saka Kvenilds.

Kvenilds Latvijā viesojas pirmo reizi un šovakar ar vienīgo koncertu muzicēs Ventspils “Jūras vārtos”. Tiem, kas pazīstami ar mākslinieka daiļradi, programma nebūšot pārsteigums.

"Pārsvarā es spēlēšu savas kompozīcijas klavierēm un elektroniskiem skaņu līdzekļiem. Tas būs manas balss, klavieru un elektrisku tehno skaņu maisījums. Skanēs arī viena amerikāņu popzvaigznes Riannas dziesma manā interpretācijā. Vispār tā būs diezgan eklektiska programma," saka mūziķis.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Morten Qvenild live at Kongsberg Jazzfestival 2015. WE FOUND LOVE by Calvin Harris from HyPer(sonal) Piano Video Stream on Vimeo.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti