Ventspilī ar «Vasaras darbiem» viesosies mūziķi Zariņš, Šimkus un «Endless Roar»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ventspils koncertzālē “Latvija” 20. jūnijā koncertā “Vasaras darbi” uzstāsies mākslinieki, vairākkārtēji Lielās mūzikas balvas ieguvēji un nominanti – pianists Reinis Zariņš, kā arī pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš uz skatuves kāps kopā ar muzikālo apvienību “Endless Roar”, medijus informē koncertzāles pārstāvji.

“Daudznozīmīgais, mazliet nešpetnais nosaukums “Vasaras darbi” radies ne tikai kā vārdu spēle, bet arī kā pēdējo trīs mēnešu rezumējums, ar visu nopietnību domājot par turpmāko un ar savaldību iztēlojoties, ko koncertzāles “Latvija” radošā komanda darītu, ja ne ''viss šis''. Ar Reini Zariņu mums ir “nenokārtoti rēķini”, jo šogad paredzētā pirmā Klavieru diena Ventspilī nenotika. Turpretī pirms pāris gadiem Arvīda Kazlauska ierādītais kopīgais demo ieraksts ar Vestardu Šimku personīgi mani atstāja mēmu. Kā svaigs, dzestrs malks gaisa Latvijas mūzikas klausītāja pieredzē un, nešaubos, pašu mūziķu radošajā ikdienā tāpat. Nepiedodami, ka šāda performance publikas priekšā vēl nav notikusi!” atklāj koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Reinis Zariņš
Reinis Zariņš

Ventspilī Reinis Zariņš izpildīs skaņdarbus, ko, paša mūziķa vārdiem runājot, – vieno “Bēthovena gars”, kura klātbūtni katra paša daiļradē gan vārdos, gan mūzikā apliecinājuši pārējie Reiņa izvēlētie autori. Programmā viņš iekļāvis Ludviga van Bēthovena, kā arī Riharda Vāgnera, Džona Koriljano un Frederika Rževska kompozīcijas.

"Endless Roar"
"Endless Roar"

Vestards Šimkus un apvienība “Endless Roar”, kuras sastāvā muzicē Arvīds Kazlausks, Džekins Pusons un Staņislavs Judins, sadarbību sāka 2017. gadā. Vestarda Šimkus radītais skaņdarbs “Mūzika”, ieskaņots kopā ar “Endless Roar”, 2019. gadā tika iekļauts starpdisciplinārā projektā “Skaņai vajag mākslu” izdotajā skaņu platē. Uzstāšanās Ventspilī būs šo četru mūziķu pirmais publiskais koncerts. Performancē improvizētajam materiālam reālajā laikā “atsauksies” video vizualizācijas, kuru autors ir videomākslinieks Mārtiņš Dāboliņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti