Pa ceļam ar Klasiku

Diriģents Oleksandrs Vaceks: Tagad viss mainās, ir iespēja atjaunot vēsturisko taisnīgumu

Pa ceļam ar Klasiku

Dziedātāja Zane Šmite: Haralds Sīmanis ir tik ļoti citāds attieksmē pret mūziku

Latvijas mūzikas lielkoncerts stadionā "Daugava" - veltījums Maestro Raimondam Paulam

Veltījums Maestro Raimondam Paulam – stadionu «Daugava» pieskandinās lielkoncerts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

10. septembrī Rīgā, stadionā "Daugava", notiks koncerts, kas uz vienas skatuves pulcēs teju 100 Latvijas mūziķus. "Latvijas mūzikas lielkoncerts" veidots kā īpašs veltījums Maestro Raimonda Paula daiļradei.

Pasākuma producents un radošais direktors Arstarulsmirus sarūpējis īpašus mūzikas svētkus, apvienojot līdz šim nepieredzētu mākslinieku sastāvu. Uz vienas skatuves kāps aktuālākās pašmāju mūzikas zvaigznes, estrādes grandi, kā arī klasiskās mūzikas profesionāļi, kuru sniegumu papildinās mūsdienīgi, dīdžeju radīti ritmi. Lielkoncerta diriģents būs Jānis Ivuškāns, kurš Latvijas Radio 3  "Klasika" raidījumā "Pārmijas" atklāja, ka šī būs iespēja katram apmeklētajām dzirdēt savu gan mīļāko Raimonda Paula dziesmu, gan savu mīļāko izpildītāju. Līdztekus Maestro skaņdarbu svaigajām aranžijām mūziķi izpildīs arī šī brīža aktuālākos hitus, kas īpaši lielkoncertam tiks samiksēti "mashup" jeb popūrija formātā ar Raimonda Paula mūzikas motīviem.

Ir gaidāmi arī vairāki pārsteigumi. "Lieliskais dziedātājs Žoržs Siksna sadarbosies ar hiphopa mūzikas pārstāvi vienā dziesmā, uz vienas skatuves pavisam noteikti pirmo reizi," atklāja Ivuškāns, kurš kopā ar komponistu Romanu Faļkenšteinu, apvienojot klasiskās mūzikas instrumentus ar elektroniku, izveidojis mūsdienīgas aranžijas vairāk nekā 30 zināmākajiem Paula skaņdarbiem. Diriģents ikdienā klausās ļoti daudz un dažādu mūziku, un tā visa atstājusi ietekmi uz viņa aranžijām, bet šī koncerta programmai kā īpašu iedvesmas avotu viņš min Džūlzu Bakliju ar "Metropole" orķestri un kino filmu mūziku. Klausītājiem gan neesot jāsatraucas – visas dziesmas būs atpazīstamas un daudzas no tām ir atstātas klasiskā skanējumā. 

Raimonda Paula mūziku jaunajā skanējumā izpildīs Liepājas Simfoniskais orķestris, bet pie klavierēm šoreiz Maestro vietā būs Kārlis Lācis. Muzikālo pavadījumu nodrošinās arī "Abonementa orķestris", "GG Choir" un DJ monsta. Kopā ar viņiem uzstāsies: "Tautumeitas", Aminata, Dināra Rudāne, Aija Andrejeva un Laima Vaikule, grupas "Carnival Youth", "Dagamba", "MUSIQQ" un "Mazais Princis", solisti — Intars Busulis, Žoržs Siksna, Jānis Aišpurs, Ralfs Eilands, Artūrs Skrastiņš un Andris Bērziņš, hiphopa žanra pārstāvji Ozols, Arstarulsmirus, ansis, "Singapūras satīns".

Lielkoncerta sākums paredzēts pulksten 20.00, bet jau no pulksten 19.30 uzstāsies tā iesildītāji – pašmāju poproka grupa "Sudden Lights".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti