NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Gaisma, Šubrovskis, Alejas, Jello Biafra, Mogwai, Sleaford Mods u.c

NABA Top

Top 25/10 LV jaunumi: Demotape, Rāva, Cabaret Voltaire, Martin Goore

Top 25/10 LV jaunumi: Ģ.Koknēvičs, Pilsētas skaņas, John Frusciante, Lucidvox u.c.

Veltījums kaķa piemiņai un citi jaunumi «Radio Naba» mūzikas topā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Radio Naba” mūzikas topa jaunumos šonedēļ – Ģirta Koknēviča solo singls “Tu staigā pa ūdens virsmu”, “Pilsētas skaņas” velta singlu Aleksandra Čaka jubilejai, bet “Red Hot Chili Peppers” ģitārists Džons Frušante – citos medību laukos aizgājuša kaķa piemiņai, dārdošs psych-rock no “Lucidvox” un raupja, bet relaksējoša rokmūzika no Nileferes Janjes.

Ģirts Koknēvičs – “Tu staigā pa ūdens virsmu” [pašizdots]

Pagājušajā gadā Ģirts Koknēvičs ar savu solo projektu ''Dodo'' izdeva vienu no 2019.gada izcilākajiem pašmāju ierakstiem “Tur tek tu”. Nupat viņš ir atgriezies ar jaunu solo singlu, kurš turklāt izdots ar paša vārdu, tādējādi, es pieļauju, norādot uz to, ka šis ir kas atšķirīgs no ''Dodo''. Būtiskākā atšķirība starp “Tu staigā pa ūdens virsmu” un minēto ''Dodo'' ierakstu ir ambientais minimālisms un sintezatoru iztrūkums, kurus šeit nomainījusi ģitāra, basģitāra, pūšamie un citi “dzīvie” instrumenti.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

“Pilsētas skaņas” – “Istabas” [pašizdots]

Žaka Beernaerta jeb Jacques of STA projekts “Pilsētas skaņas” svin apaļu 10 gadu jubileju. Taču jaunais singls “Istabas”, kuram vokālu iedziedājusi Zane Bratuškina, ir veltīta citai jubilejai – Aleksandram Čakam pirms dažām nedēļām apritēja 119. Šis, starp citu, nav pirmais “Pilsētas skaņas” singls ar leģendārā dzejnieka vārdiem, jo jau pērn tika publiskotas divas dziesmas – “Mīlētāja dziesma” un “Dziesma lampai”, kuras varat atrast Žaka “YouTube” kanālā.

John Frusciante – “Brand E” [“Timesig”]

Ja kāds man vēl pirms kāda mēneša būtu teicis, ka Džons Frušante – “Red Hot Chili Peppers” ģitārists un kvēlojošs rokmūzikas cienītājs – izdos kaut ko, ko es varētu iemiksēt sev mīļajos empātiski skābajos acid-house miksos, es būtu labākajā gadījumā pieklājīgi pasmaidījis tam cilvēkam. Bet te nu tas ir. Jaunākais Frušantes solo gabals, kurš veltīts viņa mīļā, aizsaulē aizgājušā kaķa Maya piemiņai (starp citu, tā sauc arī Frušantes albumu, kurš jau pieejams veikalos), un kuru ieteicams klausīties “uz repeat”, lai sasildītos no visām pasaulē notiekošajām negācijām. Paldies kaķim, paldies Džonam.

“Lucidvox” – “Amok” [“Glitterbeat”]

Četru Maskavas meiteņu DIY rokmūzikas scēnas kolektīvs “Lucidvox” dibināts jau tālajā 2013.gadā un pašrocīgi Krievijā izdevušas vairākus albumus, taču nupat piedzīvojušas debiju starptautiskā tirgū. Viņu jaunāko ierakstu “We Are (Мы Есть)” nupat izdevis Vācijas leibls “Glitterbeat Records”, kas gan vairāk specializējas uz t.d. “pasaules mūziku”, īpaši koncentrējoties uz Āfrikas mūziku. Tāpēc mazliet pārsteidzoši viņu katalogā ieraudzīt dārdošo psych-rock “Lucidvox” albumu, kuru prezentē singls “Amok”.

Nilüfer Yanya – “Crash” [“ATO”]

Angļu mūziķe Nilefere Janje, kuras daiļradei sanācis sekot jau kopš 2018. gada, pērn parūpējās par vienu no 2019. gada labākajiem debijas albumiem ar plati “Miss Universe” (ar tā fantastisko singlu “In Your Head”, ko ļoti iesaku noklausīties, ja vēl nav dzirdēts). Pašā 2021. gada sākumā talantīgā mūziķe, kura nekautrējas savā daiļradē miksēt kopā tādus dažādus mūzikas stilus kā indie rock, soul un pat trip-hop, izdos jaunu EP “Feeling Lucky?”. Tā singls “Crash” faktiski turpina debijas albumā dzirdēto, būdams vienlaikus dārdošo psych-rock “Lucidvox” darbs, bet, pateicoties Janjes maigajam vokālam, radot arī relaksējošas sajūtas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti