Vēlos nest dzīvesprieku! Dziedātāja Rošīna Mērfija stāsta par koncertu Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

7. maija vakarā Rīgā, koncertzālē "Palladium", uzstāsies ekstravagantā īru dziedātāja Rošīna Mērfija (Roisin Murphy). Viņa Latvijas klausītājiem pazīstama kā elektroniskās mūzikas dueta "Moloko" dalībniece, kopš 2004. gada viņa darbojas kā solo māksliniece.

Rošīna Mērfija Rīgu apmeklēs sava jaunākā albuma "Róisín Machine" koncerttūres ietvaros. Telefona sarunā pirms došanās tūrē māksliniece stāsta par albuma tapšanu, īpaši izceļot albuma producentu Ričardu Beretu (Richard Barratt). Mūziķe uzsver: "Viņš ir vizionārs, kurš zina, kāds būs rezultāts, jau pirms procesa uzsākšanas.

Albumu "Róisín Machine" uztveru kā māju, kur var ieiet dažādās istabās un baudīt atšķirīgu atmosfēru."

Viņa ļaujas Bereta vadībai, kurā var notikt viss negaidītais. Paļaušanās prasa uzticēšanos, saku mūziķei, uz ko viņa atbild: "Ir jāuzticas, jo lieta tāda, ka vispirms nāk izvēle. Varētu teikt, ka savu iztiku pelnu ar to, ka izdaru izvēles. Es izvēlos, ko vilkšu, ar kuriem mūziķiem strādāšu, kā mūzika skanēs koncertā, kur es spēlēšu, – tas viss ir izvēles jautājums. Kad reiz izvēle veikta, jo īpaši darbā ar citiem māksliniekiem, tu pēkšņi nedrīksti pārdomāt vai pieprasīt viņam kļūt, piemēram, par cita veida producentu.

Radošums ir drosmīga uzticēšanās savām izvēlēm.

Protams, tas nenozīmē, ka es producentam nedrīkstu iebilst. Iespējams, es varu teikt daudz vairāk nekā citiem. Tas viss ir atkarīgs no sajūtas. Lai izveidotu saikni, kurā var uzticēties sajūtām, ir jābūt godīgai. Rīgā uzstāšos kopā ar Ediju Stīvensu (Eddie Stevens), kurš ir mans mākslinieciskais direktors jau 20 gadus, viņš bija arī grupā "Moloko". Ar viņu man ir neatkārtojama uzticēšanās, kas atklājas tieši priekšnesuma laikā. Kopā ar viņu esmu kļuvusi par skatuves mākslinieci. Viņš ir viens no svarīgākajiem mākslinieciskajiem partneriem, kāds man jebkad ir bijis. Es ierakstu albumus ar citiem producentiem un tad tos atnesu Edijam, lai mēs ierakstu pārvērstu par lielisku dzīvo performanci. Mūsu sadarbības process vārda tiešākajā nozīmē ir brīnums."

Jautāta par 7. maija koncerta programmu, Rošīna Mērfija saka, ka sākotnēji bija plānota programma ar jaunā albuma skaņdarbiem, bet šī brīža situācija pasaulē esot plānus mainījusi: "Šim brīdim nepieciešams patiešām jautrs koncerts ar dziesmām, kurām var dziedāt līdzi. Šobrīd, šķiet, cilvēki vēlas atbrīvoties." Rīgas koncerta programmā būs labi zināmas dziesmas gan no "Moloko", gan no iepriekšējiem mākslinieces solo albumiem. "Galu galā sanāk, ka šī būs lielāko hitu tūre!" telefona klausulē smejas Mērfija, "bet tas ir lieliski, jo publika zinās dziesmas un dziedās līdzi! Koncerts būs priecīgs un mazāk izaicinošs, kā tas varētu būt. Šoreiz vēlos nest dzīvesprieku!"

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti