VEF Kultūras pils piedāvās džeza dziedātājas Ingas Bērziņas tiešsaistes koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

VEF Kultūras pils piedāvā “VEF Jazz Club” koncertu, kurā izskanēs kompozīcijas no džeza vokālistes Ingas Bērziņas dziesmu cikla “Sievietes sapņi”. Pārraidi no VEF Kultūras pils Lielās zāles būs iespējams skatīties no 14. maija pulksten 20.00 sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un Replay.lv.

Dziesmu cikls “Sievietes sapņi” ir džeza kompozīciju kopums, kas savu izpausmi atradis Daces Micānes-Zālītes intīmajā un tēlainajā izteiksmes veidā. Jaunu un īpašu krāsu piešķir somu pianista, komponista un aranžētāja Tuomo Uusitalo dalība projektā, kas no jaunās paaudzes pianista skatupunkta vēro un papildina latviešu valodā radītā muzikālā materiāla krāsu gammu.

Šī albuma prezentācija notika 2019. gada 7. novembrī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Ērģeļu zālē.

Par māksliniekiem

Inga Bērziņa ir džeza vokāliste, docente Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, džeza vokālā pedagoģe Rīgas Doma kora skolā.

1991. gadā absolvējusi džeza nodaļu Gņesinu vārdā nosauktajā Mūzikas pedagoģijas akadēmijā Maskavā. Piedalījusies neskaitāmās konferencēs kā džeza pedagoģijas pētniece. Mācījusies pie amerikāņu “Grammy” nominētas džeza vokālistes Janet Lawson, pilnveidojusies Ņujorkas Universitātē (New School University, Jazz Department). Koncertējusi Baltijas valstīs, Somijā, Norvēģijā, Polijā, Vācijā, Austrijā, Spānijā un ASV.

Inga Bērziņa
Inga Bērziņa

Tuomo Uusitalo (dzimis Tamperē (Somijā)) ir godalgots džeza pianists, komponists, aranžētājs un pedagogs. Ierakstījis divus albumus kā grupas līderis (“Trio” un “Love Song”) un daudzus kā grupas dalībnieks. Patlaban bāzējas uz Ņujorkas džeza skatuves, turpinot savu darbību internacionālos sastāvos.

Dace Micāne-Zālīte ir dzejniece (dzejas grāmata “Vāveru gane”), publiciste, kultūrpētniece, režisore un scenāriju autore. Doktorante Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē folkloristikas apakšnozarē (2019). Vairāk nekā 15 muzikāli dramatisku izrāžu libretu autore un režisore Latvijā un ASV. Koncertu režisore, scenāriju autore un pedagoģe skatuves mākslā. Godalgota “Lielā mūzikas balva 2018”  kā koncerta “Dzimuši Latvijai” scenārija autore.

“VEF Jazz Club” 

“VEF Jazz Club” koncertu cikls kā tradīcija tika aizsākta 2018. gadā. VEF džeza mūzikas frekvencē koncerti notiek gan pils Lielajā zālē, gan kluba atmosfērā uz Lielās zāles skatuves, gan vestibilā, kā arī Kamerzālē.

Katru gadu klausītājiem tiek piedāvāti seši līdz astoņi koncerti, kas aptver visdažādākos džeza mūzikas stilus un izpildītāju sastāvus. Nu šiem klātienes koncertiem tiek pievienoti īpaši veidotie koncertieraksti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti