VEF Kultūras pils augustā atklās koncertsezonu ar koncertu «Bila Evansa iedvesmotie»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

13. augustā ar “VEF Jazz Club” džeza mūzikas koncertu “Bila Evansa iedvesmotie” VEF Kultūras pils sāks 2020./2021. gada koncertu sezonu un līdz ar to atsāks arī klātienes koncertu un pasākumu norisi, bet jau 22. septembrī uz VEF Kultūras pils Lielās zāles skatuves džeza kluba atmosfērā uzstāsies trio “Auziņš-Čudars-Arutyunyan”, kas klausītājiem pirmo reizi dzīvajā izpildījumā atskaņos savu jauno 2020. gada pavasarī tapušo un albumā ieskaņoto programmu, informēja VEF Kultūras pils pārstāvji.

13. augustā VEF Kultūras pils atklās sezonu ar koncertu “Bila Evansa iedvesmotie”. Pasākuma rīkotāji stāsta: “Bils Evanss bija amerikāņu džeza pianists un komponists, kura impresionistiskās harmonijas, inovatīvās džeza tradicionālā repertuāra interpretācijas un dziedošo melodisko līniju vieglums daiļoja džeza mūzikas skatuvi teju 30 gadus.”

Godinot izcilā pianista daiļradi, latviešu mūziķi veido programmu, kurā skanēs daļa no komponista skaistākajām kompozīcijām.

Koncertā piedalās: dziedātāja Evilena Protektore, pianists Krists Saržants un kontrabasists Toms Poišs, bundzinieks Kaspars Kurdeko.

22. septembrī VEF Kultūras pilī gaidāms laikmetīgās džeza mūzikas trio “Auziņš-Čudars-Arutyunyan” koncerts.
Visi trīs mūziķi – Kārlis Auziņš, Matīss Čudars, Ivars Arutjunjans – būdami pieredzējuši un starptautiski atzīti mūziķi džeza jomā, savā saspēlē tiecas veidot skaņu pasauli, kas stāv pāri žanriem, par pamatu izmantojot enerģiju, emocijas un iztēli rosinošas idejas un konceptus.

2018. gadā grupa izdeva savu pirmo albumu “Baltic”, kurš ieguvis mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons 2019” kā gada labākais džeza mūzikas albums. 2020. gadā trio sadarbībā ar ierakstu kompāniju “Jersika Records” izlaida savu otro albumu “The Maze”.

Koncertā piedalās: Kārlis Auziņš (saksofons), Matīss Čudars (ģitāra), Ivars Arutjunjans (bungas).

6. oktobrī pili kopā ar savu kvintetu apciemos zviedru vokāla akrobāte Īrisa Bergkranca (koncerts pārcelts no 07.04.2020.), savukārt 2. novembrī pils Lielo zāli piepildīs leģendāro “Hammond” ērģeļu skaņas “Raphael Wressnig & Latvian Groove” izpildījumā (koncerts pārcelts no 29.04.2020.).

“VEF Jazz Club” koncertu cikls kā tradīcija tika aizsākta 2018. gadā. VEF džeza mūzikas frekvencē koncerti notiek uz pils Lielās zāles skatuves, kur radīta īpaša kluba atmosfēra. Šogad ar Rīgas domes un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu klausītājiem tiek piedāvāti seši pasākumi ar augsti kvalitatīvu pašmāju un ārzemju mākslinieku sniegumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti