VEF Kultūras pilī notiks koncerts Valda Breģa piemiņai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atceroties kordiriģentu un komponistu Valdi Breģi viņa 90. dzimšanas gadā, svētdien plkst. 15.00 VEF Kultūras pils Kamerzālē notiks koncerts “Līdz ar saullēktu”.

Tajā skanēs plašs Valda Breģa sacerēto skaņdarbu klāsts gan koriem, gan simfoniskajam orķestrim, gan kamermūzikas žanrā, kurus var raksturot kā romantiskas ainiņas un dziesmas ar latviešu dzejnieku tekstiem.

Koncerta vadītāja, muzikoloģe Liene Jakovļeva Latvijas Radio pastāstīja, ka pirms nedēļas ļoti sirsnīgā noskaņā Valdi Breģi pieminēja jau Madonas kultūras namā,  tā bija īpaša atmosfēra, jo Valdis Breģis ir madonietis un tur arī pavadījis ilgu savas dzīves laiku.

Liene Jakovļeva: Notiks koncerts Valda Breģa piemiņai
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

“Bet arī šodien, es domāju, būs ļoti jauka noskaņa, madoniešu brauks uz Rīgu, mēs redzēsim Madonas Mūzikas skolas simfonisko orķestri Mārtiņa Berga vadībā. Iepazīstinās rīdziniekus ar Valda Breģa mūziku, un būs gan jaunie dziedātāji no Rīgas 6.vidusskolas, gan arī vijolniece, madoniete Rasa Kumsāre un Viesturs Jansons, mūsu operas solists un arī sieviešu koris “Dzintars”. Es domāju, daudziem pirmo reizi atkās Breģa sirsnīgo, vienkāršo, ļoti latvisko, ļoti tēlaino mūziku,” sacīja Jakoļeva.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti