VEF Kultūras pilī izskanēs vijolnieka Daniila Bulajeva veltījums Astora Pjacollas jubilejai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

27. novembrī pulksten 19.00 VEF Kultūras pils Lielajā zālē skanēs komponista Astora Pjacollas 100. jubilejai veltīts koncerts, kura idejas autors ir vijolnieks, prestižā Vindzoras festivāla Starptautiskā stīgu konkursa šī gada uzvarētājs Daniils Bulajevs. Viņš kopā ar saviem domubiedriem mūzikā izveidojis daudzveidīgu un emocionālu Astora Pjacollas mūzikas programmu, informēja koncerta rīkotāji.

Koncerta producents un idejas autors Daniils Bulajevs par koncertu pastāstīja: "Es ļoti mīlu Astora Pjaccollas mūziku. Šogad tā tiek daudz atskaņota, jo mūziķi velta koncertus komponista simtgadei, bet es gribēju pats izveidot īpašu programmu, kas veltīta tango karalim. Tas bija ļoti grūti, jo ir maz Astora skaņdarbu, kuri būtu atšķirīgi no visiem zināmā tango stila. Šķiet, ka mums tas tomēr izdevās, un ļoti ceru, ka arī publikai šī programma patiks. Protams, vienam mūziķim nav iespējams nospēlēt tādu programmu, jo Pjacollas skaņdarbi ir instrumentēti dažādiem sastāviem. Tādēļ es aicināju kopā ar mani muzicēt un svinēt Pjacollas simtgadi savus draugus un kolēģus, kuriem arī ļoti patīk Pjacollas mūzika. Koncertā piedalīsies Andrejs Jegorovs, Arina Bardova, Klinta Kluce, Maksims Skibickis, Antons Trocjuks, Gustavs Voldemārs Vilsons, Anna Harlapa, Ērika Jakobsone un Karolina Arbuzova. Koncertā būs ļoti dažādi sastāvi: dueti, trio, kvarteti, un koncerta noslēgumā mēs kamersastāvā – klavieru sekstets un solo vijole – atskaņosim pasaulē novērtētos un iemīļotos Pjacollas Gadalaikus, kuri paliek klausītāju sirdīs uz ilgu laiku."

Ieeja pasākumā tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti