Kultūras ziņas

Pasniegtas Lielās Mūzikas balvas

Kultūras ziņas

Grupai "Sigma" jauns albums!

VEF Kultūras pilī ieskandina džezu

VEF Kultūras pilī ieskandina jaunu džeza pasākumu sēriju «VEF Jazz Club»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar trīs izcilu džeza solistu koncertu otrdien  VEF Kultūras pilī tika atklāta jauna pasākumu sērija  – "VEF Jazz Club". Lielās zāles akustiku ar džeza melodijām iemēģināja pašmāju saksofonists Deniss Paškevičs kopā ar saviem domubiedriem - itāļu trombonistu Beppi Di Benedetto un afroamerikāņu trompetistu Džeisonu Hanteru.   

Vēlme Rīgā regulāri piesaistīt klausītājus džezam bieži cietusi neveiksmi. Mūziķi gan atzīst, ka jaunie džeza mūzikas projekti ir pelnījuši nomainīt kluba atmosfēru uz lielo skatuvi.

Līdz šim atjaunotajā VEF Kultūras pilī džezs vēl nebija skanējis.

“Pirmkārt, jau tas ir kopdarbs ar koncertzāles komandu. Mūsu gadījumā ir akustiskais skanējums, un tad otrs līmenis, kā šī skaņa tiek nodota klausītājiem. Man patīk šeit būt. Man patīk akustika. Man patīk akustiski spēlēt džeza mūziku,” atzina Paškevičs.

Trīs atšķirīgu temperamentu un džeza valodas mūziķi koncertā atskaņoja savas orģinālkompozīcijas, kas sarakstītas kopprojektam “Hunter - Pashkevich - Di Benedetto Wind Collective”.

Latvieša, amerikāņa un sicīlieša modernā džeza improvizācijas deva iespēju vienlaicīgi ieklausīties saksofona, trompetes un trombona saspēlē.

 “Mākslinieciskais piesātinājums un visu mūziķu frāzējums un kompozicionālās idejas vienkārši ļoti lieliskas. Tā ir augsta kultūra, un to var sajust šeit. Tas ļoti labi šeit skan,” pauda koncerta apmeklētājs Ainārs Majors.   

VEF Kultūras pilī džeza mūzikas profesionāļus un tā cienītājus vienviet iecerēts pulcēt vēl piecos atšķirīgos koncertos jaunajā džeza mūzikas projektā “VEF Jazz Club”.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti