Kultūras ziņas

"Lielajam dzintaram" 1 gads!

Kultūras ziņas

Liepājas teātrī top "51. fotogrāfija"

LeNeSOna vizuālās un saturiskās pārvērtības

Vecāki neapmierināti - omulīgais un smaidīgais LeNeSOns pārvērties par spoku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) bērnu programmas leģendārais vadītāja tēls LeNeSOns, kuru šīs sezonas sākumā negaidīti nomainīja pavisam cita paskata lelle dažus skatītājus šokēja tiktāl, ka kāda māmiņa par šo faktu iesniedza sūdzību Patērētāju tiesību aizsardzības centrā. Lai apmierinātu visu skatītāju gaumes un gaidas, šajā nedēļas nogalē uz vienas skatuves satiksies abi LeNeSOni.

Sašutuma vētru skatītājos šoruden izsauca jaunais LNSO bērnu programmas koncertu cikla ilggadējā galvenā varoņa LeNeSOna jaunais veidols. Piecu gadu laikā omulīgais, smaidīgais, frakā tērptais varonis bija kļuvis par pazīstamu un iemīļotu tēlu gan bērniem, gan vecākiem. Pārdodot abonementus, tika reklamēts tieši šis, vecais LeNeSOns, kurš nebrīdinot tika aizstāts ar jaunu, spocīgu tēlu, kas bijis domāts kā orķestra spociņš, kas dzīvo čella futrālī un ir līdz galam nerealizēta kāda komponista fantāzija. Lai iepriecinātu tos, kas pārmaiņām nebija gatavi, šobrīd koncertam gatavojas divi LeNeSOni.

Režisors un dramaturgs Andris Kalnozols saprata, ka LNSO ir vairāki diriģenti Andri un kāpēc gan nevarētu būt divi LeNeSOni?

„Aiz visas šīs jezgas un nesaprašanās visas iesaistītās puses aizmirsa par svarīgāko – bērnu auditoriju,” sacīja  Kalnozols.

Kalnozols izanalizējis iepriekšējā koncerta bērnu zīmējumus, kur sapludināts jaunais LeNeSOns ar vecā iezīmēm, tāpēc turpmāk koncertciklā darbosies abi, bet pagaidām kā lelles.

Andris Vecumnieks uzsvēra, ka tēlu veidošanu viņš uztic māksliniekiem, režisoriem un scenāristiem:

„Pateikšu tikai to, ka LeNeSOns ir LeNeSOns, kas ir iemīļots un, gadiem ritot, drusku izmainījies, tāpēc ka, iespējams, palicis vecāks. Vai kādu nav klausījis, vai aizsapņojies ne gluži pareizās fantāzijās...

LeNeSOns ir viens, neatkarīgi no tā, kādā vizuālā izskatās viņš parādās auditorijas priekšā, jo LeNeSOns būtībā ir tikai un vienīgi katra bērna individuāla  fantāzija.”

Koncerts bērniem „LeNeSOna rotaļlietas” Lielajā Ģildē gaidāms jau šo sestdien, 3.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti