Rīta Panorāma

Intervija ar veselības ministri Ilzi Viņķeli

Rīta Panorāma

Latvija saņems oficiālo ielūgumu dalībai Tokijas olimpiskajās spēlēs

Vaska fonda koncertā Mazajā Mežotnes pilī skanēs latviešu kamermūzika

Vaska fonda koncertā Mazajā Mežotnes pilī skanēs divi jaundarbi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mazajā Mežotnes pilī 3. augustā norisināsies tradicionālais Pētera Vaska fonda koncerts “Pēteris Vasks ielūdz. Vasara. Mežotne”, kurā skanēs gan īpaši pasūtināti latviešu komponistu jaundarbi, gan jau pazīstami latviešu kamermūzikas skaņdarbi. Šogad koncertā izskanēs divi jaundarbi. Koncerta sākums – plkst.19

Koncertā uzstāsies flautiste Dita Krenberga, jaunās paaudzes čelliste Gunta Ābele un pianists Džovanni Fornazīni (Itālija).

“Pētera Vaska fonds vispār ir dibināts ar mērķi popularizēt esošo kamermūziku un veicināt jaunas kamermūzikas rašanos, un tas Pēterim Vaskam un mums, viņa domubiedriem, ir izdevies,” Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” norāda Dita Krenberga, stāstot, ka 11 gadu laikā ir radīti vairāk nekā 20 kamermūzikas darbi dažādiem sastāviem.

Runājot par jaunas mūzikas tapšanu kopumā, Krenberga uzsver, ka "jaunā komponistu paaudze ir ārkārtīgi radoša un ārkārtīgi interesanta".

"Būtībā top ļoti daudz, bet laiks izsijās to, kas ir vērtīgs, no tā, kas top un kas varbūt ne," piebilst mūziķe.

Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos Annas Veismanes “Graudi” flautai, čellam un klavierēm un Andra Vecumnieka “Mazā vasaras mūzika”  flautai, čellam un klavierēm.

Koncerta programmā – arī Tālivalda Ķeniņa “Sarunas ar dzimteni” čellam un klavierēm, Pētera Plakida “Veltījums Haidnam” flautai, čellam un klavierēm, Maijas Einfeldes “Četras elēģijas” čellam un klavierēm, Pētera Vasks Andante Cantabile no otrā  čella koncerta “Klātbūtne”, versija čellam un klavierēm, Selgas Mences “Partita alta flautai un čellam” un Imanta Zemzara “Mazā rokmūzika” flautai, čellam un klavierēm.

Dita Krenberga kopā ar čellisti Guntu Ābeli koncertēs pirmo reizi.

"Ir ārkārtīgi svarīga emocionālā saskarsme, sapratne, un mums ar Guntu tā patiešām ir izveidojusies - mēs bez vārdiem daudz ko momentā jūtam," par sadarbību saka Krenberga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti