Rīta Panorāma

Intervija ar Gustavu Terzenu un Martu Selecku

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Reiru, finanšu ministru (JV)

Vasaras siltums Jūrmalas ziemā – brāļi Petrauski ciklā "Brīvdienu mūzika"

Vasaras siltums Jūrmalas ziemā: brāļi Petrauski ieskandina ciklu «Brīvdienu mūzika Dzintaru koncertzālē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Brāļiem  Oskaram un Raimondam Petrauskiem  brīvdienas asociējas ar siltumu un saprašanās burvību  ģimenē – tieši tādu atmosfēru mūziķi iecerējuši radīt svētdienā, 27. janvārī, koncertu ciklā “Brīvdienu mūzika Dzintaru koncertzālē”. Jau trešo gadu agrā pēcpusdienā klausītāji ir aicināti uz  koncertiem, kuros sarunā kopā ar diriģentu Jāni Ozolu varēs iepazīt arī mūziķus. 

Pat izcilākie klasiskās mūzikas šedevri un to autori janvārī vēlētos mazliet vairāk saules. Brāļi – saksofonists Oskars Petrauskis un pianists un komponists Raimonds Petrauskis – šīs sajūtas muzikālajās fantāzijās prot ielikt koncertā “Brīvdienu mūzika Dzintaru koncertzālē”. Kā atklāja Oskars Petrauskis, komponists Raimonds Petrauskis esot parūpējies par daudziem jaundarbiem šim koncertam. 

“Vismaz trīs būs diezgan atlētisks process saksofona spēlē, un īsti es uz skatuves to brīvdienu nesajutīšu, bet pārējie sajutīs,” teica Oskars Petrauskis.

Karsti vasarīgais muzikālais ceļojums paredzēts ne tikai pa klasikas tēmām, bet arī pa kino, pasaules un latviešu mūzikas melodijām. 

“Kančelli mūzika ir stundu un desmit minūtes gara simfonija, kurā tu sēdi, sasprindzināti klausies, un tā ir dziļa dramaturģija, un viņam varbūt patīk tieši, ka mēs viņa mūziku spēlējam brīvdienu režīmā,” uzskata Raimonds Petrauskis. “Brīvdienu mūzika ir labākā iespēja izpaust to, kas ir vieglākais, kas atrodams viņa mūzikā, un to mēs mēģinājām it kā nofotografēt.” 

“Brīvdienu mūzikas” pēcpusdiena pašiem mūziķiem ir izraušanās ārpus nopietnajiem darbiem, bet klausītājiem – iespēja sarunāties ar mūziķiem par viņu dzīvi. “Ja vairāk tu dari to, ko tu mīli un kopā ar tiem, kurus tu mīli, tu nemaz nejūti – tur ir ātri vai grūti,” atzina Raimonds Petrauskis. 

Cikls “Brīvdienu mūzika Dzintaru koncertzālē” sāksies 27. janvārī. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti