Vasaras sākumā notiks vairāki nozīmīgi kora dziedāšanas pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Atzīmējot vairākus nozīmīgus Latvijas kultūras notikumus - Emiļa Melngaiļa 140 gadu jubileju, Jāņa Cimzes 200 gadu jubileju, kā arī 150.gadadienu kopš Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem Dikļos, maija beigās un jūnija sākumā Latvijā notiks vairāki vērienīgi koru svētki.

24.maijā Limbažu novada Vidrižu pagasta "Melngaiļos" 68 jauktie un sieviešu kori ar vairāk nekā 2000 dziedātājiem no visas Latvijas, kā arī ap 500 bērnu un jauniešu no Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novadiem pulcēsies koru dziedāšanas svētkos, kas veltīti latviešu komponista, folklorista, mūzikas kritiķa un publicista Emiļa Melngaiļa 140 gadu jubilejai. Svētkos izskanēs garīgās mūzikas koncerts un notiks ekumēnisks dievkalpojums jaunuzceltajā Igates Svētā Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā. Plkst. 19 sāksies svētku koncerts, kurā skanēs šī gada zīmīgo jubilāru, komponistu Jāņa Cimzes, Alfrēda Kalniņa, Pētera Barisona, Jāņa Kalniņa, Emiļa Melngaiļa kora mūzikas daiļrade. Svētku mākslinieciskais vadītājs ir Kaspars Ādamsons, koncerta režisore - Sandra Mieze.

31.maijā Valkā notiks Igaunijas un Latvijas koru Dziesmu diena "Jānim Cimzem 200". Plkst. 12 Valkas kultūras namā norisināsies konkursa "Jaunā dziesmu rota" otrā kārta, kurā koru "Austrums", "Atzele" un "Fortius" izpildījumā izskanēs 12 jaunas tautas dziesmu apdares. Plkst. 19 Valkas pilsētas estrādē notiks krāšņs svētku koncerts "Cimzes kods". Koncertā piedalīsies Latvijas jauktie un zēnu kori, kā arī kori no Igaunijas, kopskaitā ap 2000 dziedātāju. Mākslinieciskie vadītāji - Jānis Petrovskis, Sirje Päss, režisors - Aivars Ikšelis.

Ar jauniešu kora "Balsis" koncertu "Kaisle latviskā" Dikļu pilī 6.jūnijā plkst. 22 tiks ieskandināta 150.gadadiena kopš Pirmajiem Dziedāšanas svētkiem. 7.jūnijā svētku programmā būs Bērnu tautasdziesmu koncerts Dziesmusvētku promenādē, koncerts "Latviešu psalmu dziedājumi" Dikļu baznīcā, Baltijas valstu Mūzikas skolu stīgu orķestra koncerts Dikļu pils dārzā un Svētbrīdis Dikļu baznīcā. Svētku dalībnieku Gājiens pa Neikena taku vedīs uz jaunizveidoto Dikļu estrādi, kur plkst. 18.30 notiks svētku koncerts. Tajā piedalīsies 50 Latvijas jauktie un vīru kori - kopā 2000 dziedātāju, kā arī Nacionālo Bruņoto Spēku Štāba orķestris. Koncerta mākslinieciskais vadītājs - Jānis Petrovskis, režisors - Uģis Brikmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti