Vasaras nakts koncertā Rubenes baznīcas dārzā uzstāsies «Xylem trio»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

28.jūlijā Rubenes baznīcas dārzā norisināsies Vasaras nakts koncerts, kurā muzicēs Latvijā zināmā muzikālā apvienība “Xylem trio”.

Grupa dibināta 2006.gadā, un tajā darbojas trīs starptautiski atpazīstami Latvijas mūziķi – Oskars Petrauskis, Raimonds Petrauskis un Rihards Zaļupe. Trio galvenā ideja ir apvienot skanīgo taustiņinstrumentu, saksofona un marimbas skanējumu. Grupas repertuāram piedēvēt kādu konkrētu mūzikas žanru ir teju neiespējami, tādēļ tas tiek dēvēts par crossover - dažādu mūzikas stilu sajaukums.

“Xylem trio” aktīvi koncertē gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Puiši līdz šim piedalījušies tādos projektos kā Saulkrastu džeza festivāls, Liepājas pianisma zvaigžņu festivāls, "7 Stories Of The Gospel of Thomas" u.c. Grupas albums “In The Mood of Giya Kancheli” 2010. gadā ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu nominācijās “Gada debija” un “Labākais instrumentālais filmu vai teātra mūzikas albums”.

Koncerta sākums plkst.21.00 un ieeja tajā  – bez maksas.

Vasaras nakts koncerts ir nozīmīgākais profesionālās mūzikas pasākums, kas tradicionāli norit Rubenes ciema svētku ietvaros. Rubenes ciema svētki šajā gadā norisināsies 28.-29.jūlijā. To akcents būs Rubenes amatierteātris “Volatus”, kas dzimis otrajos ciema svētkos. Interesentiem būs iespēja uzzināt par teātra spēles pirmsākumiem Rubenē pirms 100 gadiem, un 29. jūlijā, plkst. 20.00 Rubenes skolas zālē varēs noskatīties jaunāko kolektīva režisores Larisas Mercas iestudējumu “Dzīve ir skaista?”.

Kā jau ierasts svētku laikā, notiks arī skrējiens apkārt Mazajam Ansim, orientēšanās sacensības Rubenes ciemā un florbola un ģimenes aktivitātes. Līdztekus paredzēta arī sportošana kopā ar savu mīluli – aktivitāte “Mans labākais draugs”. Svētku noslēgumā paredzēta balle laukumā pie Rubenes BMX trases.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti