Rīta Panorāma

Intervija ar Armandu Krauzi

Rīta Panorāma

Intervija ar Ēriku Vitekeru

Intervija ar Maiju Kalniņu un Kārli Būmeisteru

«Vārtos» – saullēkts muižas durvīs un domāšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Trīs dienas Ventspils novada Popes dabas koncertzālēs būs veltītas domāšanas saullēktam. Uz šādu alegoriju norāda pasākuma – „dullo Dauku” festivāla “Vārti” vadmotīvs. 

No piektdienas līdz svētdienai festivāls „Vārti” pulcēs dziesminiekus no visām Latvijas pusēm, ļaujot izskanēt dziesmām ne vien latviešu, bet arī līvu, somu, krievu, romu, ebreju un latgaļu valodā.

Tā būs uzmanības pievēršanu aktuāliem jautājumiem, motīvs, ideja un mērķis – ievibrēt domāšanas saullēktu, iespējams, virzīt procesu, lai mazu lauku skolu nevis slēgtu, bet veidotu par vietējas un reģionālas nozīmes alternatīvās un mūžizglītības centru, kurā attīstīt talantus un iedvesmoties idejām.

„Otro reizi notiek šāds pasākums Popē. Vieta ir unikāla, tā prasīt prasa skanēt. Pagājušajā gadā mums bija mērķis atdot estrādei balsi, tas izdevās. Prasījās pēc turpinājuma. Šogad palūkojām, ko Pope čukst priekšā – Pope norādīja uz muižas ēku, kur šobrīd ir pamatskola. Nākotne ir miglā tīta, tāpēc sapratām, ka varam iet pa priekšu notikumiem, mēģināt likteni iekustināt, izveidojot potenciālus izglītības procesus. Un tīri fiziski šai unikālajai muižas ēkai atvērt durvis, kas pašlaik ir aizmūrētas. Austrumpuses durvis tiktu pie sava saullēkta,” stāsta viena no festivāla rīkotājām Maija Kalniņa.

„Vārti” pulcēs gan zināmus, gan nezināmus dziesminiekus, amatierus un profesionālus mūziķus. Festivālā piedalīsies Agita Draguna, Aina Kalnciema, Laura Vinogradova, Daidze Andersone, Zane Daugule, Māris Salējs, Maija Kalniņa, Jana Egle, Jānis Rūcis, Arnis Miltiņš, Reinis Jaunais, Marko Ojala, Andris Mucenieks, Austrasbērni, Uldis Ozols, Ilze Kovere, Sanita Stepena, Ādolfija Ieva Litavniece, Simona Tomase, Vita Preinberga, Andris Davidons, Kristaps Sudmalis, Inese Sērdiene, Aleksandrs Nirvis, Aleksandrs Ivanovs, Andžejs Beļēvičs, Silvestrs Sīlis un draugi, Mikus Straume un vēl citi. Viņu vidū arī mūziķis Kārlis Būmeisters, kurš dziedās ar grupu "Matters" noslēguma koncertuzvedumā "Laiks mūsu ir upe" senajā pilskalnā.

Festivāla „Vārti” koncerti notiks gan Popes estrādē, gan muižas parkā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti