Valsts svētku koncertā «Es un šis laiks» uzstāsies Ieva Parša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

2021. gada 4. maijā pulksten 14.00 tiešsaistē Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” sociālajos tīklos būs skatāms Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 31. gadadienai veltīts koncerts “Es un šis laiks”, informēja organizatori.

Koncerts “Es un šis laiks” iecerēts kā muzikāli dzejisks stāsts, kurā savīsies dažādu Latvijai nozīmīgu dzejnieku un mūziķu rokraksti. Koncerta mākslinieciskā vadītāja un soliste ir dziedātāja Ieva Parša. Kopā ar viņu uz kultūras un atpūtas centra “Imanta” skatuves kāps pianists Aldis Liepiņš, akordeoniste Inita Āboliņa, vijolnieks Arvīds Zvagulis, trompetists Guntis Supe, sitaminstrumentālists Edgars Saksons un aktieris Gundars Grasbergs, kurš spēlēs arī kontrabasu.

“Dzejnieks Aleksandrs Čaks, komponisti Imants Zemzaris, Pēteris Vasks, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Orests Silabriedis, tostarp arī pianists Aldis Liepiņš un es pati šogad svinam apaļu jubileju. Koncertā Gundars Grasbergs šo raibo kompāniju apsēdinās pie svētku kopgalda kādā iedomātā “čakiskā” Rīgas kafejnīcā, ar katru no viņiem iedraudzējoties, parunājoties un apvaicājoties – kāds tad ir šis mūsu laiks,” par koncerta ieceri pastāstīja Ieva Parša. Programmā skanēs ne tikai pieminēto jubilāru, bet arī komponistu Jāzepa Vītola, Emiļa Melngaiļa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Mediņa un Artura Maskata mūzika, dzirdēsim Raiņa, Aspazijas, Rūdolfa Blaumaņa, Valda un Knuta Skujenieka tekstus.

Koncerts būs skatāms bez maksas Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” “Facebook” lapā un “Youtube” kanālā. Koncerta ieraksts būs pieejams līdz 7. maijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti