Valsts prezidents pasniedz Cildinājuma rakstu jauniešu korim «Kamēr…»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts prezidents Egils Levits 11. novembrī Rīgas pilī pasniedzis Cildinājuma rakstu jauniešu korim "Kamēr…" par trīsreiz iegūto Eiropas kormūzikas balvu "Grand Prix", kļūstot par vienīgo kori pasaulē, kam izdevies šāds sasniegums, ziņots prezidenta dienas kārtībā.

"Kamēr..." diriģenta Aivja Gretera vadībā augstā plūca uzvaras laurus konkursā "European Grand Prix for Choral Singing", kura fināls izskanēja Itālijas pilsētā Areco.

Šī bija trešā reize, kad koris "Kamēr..." uzvarēja šajā konkursā. Viens koris tik biežas uzvaras tajā guvis pirmo reizi.

Eiropas ''Grand Prix'' ir viens no visaugstākā līmeņa koru konkursiem pasaulē, kurā ik gadus tiekas pieci vai seši spēcīgi kori, kuri jau uzvarējuši vienā no starptautiskajiem koru konkursiem Tolosā (Spānija), Varnā (Bulgārija), Debrecenā (Ungārijā), Tūrā (Francijā), Mariborā (Slovēnijā) vai Areco (Itālija).

Pirmo reizi prestižo balvu "Kamēr..." ieguva 2004. gadā diriģenta Māra Sirmā, bet otro reizi – 2013. gadā Jāņa Liepiņa vadībā.

Savā uzrunā Egils Levits uzsvēra: “Latvijā ir daudz talantīgu radošu cilvēku, un tā ir mūsu valsts un tautas bagātība. Mūsdienu Latvija ir un tai arī turpmāk jābūt par kultūrvalsti. Kultūra ir viens no galvenajiem mūsu dzīves kvalitātes rādītājiem. Kultūra un īpaši mūzikas dzīve ir viens no Latvijas pievilcības avotiem, kas globalizētajā pasaulē spēj piesaistīt cilvēkus Latvijai. Te ir patīkami dzīvot arī tādēļ, ka mums ir šāda veida kultūra un šo kultūru radāt arī jūs.

Jūs esat ieguldījuši milzīgu darbu. Jūsu aizrautība un kalpošana kordziedāšanas mākslai, sasniedzot tik augstu izpildījuma līmeni, daudzuprāt robežojas ar neiespējamo.

Jūsu radošā enerģija stiprina Latvijas kultūrtelpu un bagātina to ar kvalitatīvu, modernu pienesumu mūsu, latviešu, nacionālajai identitātei. Jūs, “Kamēr…” dalībnieki, esat vienīgais koris pasaulē, kas jau trešo reizi ir ieguvis Eiropas kormūzikas prestižāko balvu “Grand Prix”. Jūsu spožie panākumi ļauj visai Latvijas tautai un man – Latvijas Valsts prezidentam – ar jums patiesi lepoties.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti