Valsts akadēmiskais koris «Latvija» Honkongā atskaņos Baha «Mateja pasiju»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts akadēmiskais koris "Latvija" devies uz Honkongu, kur diriģenta Jāpa van Zvēdena (Jaap van Zweden) vadībā 3. un 4. februārī izpildīs Johana Sebastiana Baha oratoriju "Mateja pasija", informēja kora pārstāvji.

Šo nedēļu valsts akadēmiskais koris "Latvija" pavada Honkongā, kur kopā ar Honkongas Filharmonijas orķestri un kori, Honkongas bērnu kori un solistiem noris mēģinājumi "Mateja pasijas" atskaņojumam. Leģendāro skaņdarbu diriģēs Honkongas Filharmonijas orķestra un Ņujorkas Filharmonijas orķestra mākslinieciskais vadītājs, nīderlandietis Jāps van Zvēdens.

Koris ar izcilo diriģentu sadarbojies vairākkārt, tostarp piedaloties Riharda Vāgnera "Parsifals" koncertuzvedumā 2010. gadā "Concertgebouw", gan ieskaņojot šo opusu kopā ar Nīderlandes Radio filharmonisko orķestri un Nīderlandes Radio kori, kā arī atskaņojot Vāgnera "Dievu mijkrēsli" 2018. gada janvārī Honkongā, kur atgriežas šonedēļ.

"Mūsu Kunga Jēzus Kristus ciešanas, kā rakstījis evaņģēlists Matejs" – tā no latīņu valodas tulkojams pilns oratorijas nosaukums. Teksta pamatā – Mateja evaņģēlija nodaļas, kurās stāstīts par Kristus sagūstīšanu, tiesāšanu un krustā sišanu. Bībeles vēstījums tiek izdziedāts rečitatīvos, kur solo partijas ir Kristum, evaņģēlistam, apustulim Pēterim, Jūdam, Poncijam Pilātam, viņa sievai un vairākiem citiem personāžiem.

Mateja pasija izskanēs 3. un 4. februārī Honkongas Kultūras centrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti