Valsts akadēmiskā kora «Latvija» koncerts iekļauts Barišņikova Mākslas centra digitālajā programmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts akadēmiskā kora "Latvija" koncertu, kas filmēts Džeroma Robinsa teātrī 2015. gada 11. aprīlī, būs iespējams vērot Barišņikova Mākslas centra mājaslapā, īpaši veidotā programmā “PlayBAC”, medijus informē kora pārstāvji.

“PlayBAC Performances from the Archive” ir Barišņikova Mākslas centra īpaši radītas iknedēļas sērijas, kurās tiek rādītas izrādes un koncerti no arhīva, kas dokumentēti Džeroma Robinsa teātrī un Hovarda Gilmana izrāžu telpā. Mākslas centra arhīvs glabā 15 gadu garumā veidotu video zelta fondu.

Iknedēļas video sērijas būs iespējams skatīties no 9. aprīļa līdz 19. maijam, un to programmā iekļautas dažādu mākslinieku izrādes no visas pasaules. Katra video ievadā būs Mākslas centra dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja Mihaila Barišņikova uzruna.

“PlayBAC” video sērijā Valsts akadēmiskā kora "Latvija" koncerts būs skatāms no 16. līdz 21. aprīlim.

Amerikas Savienotajās Valstīs VAK “Latvija” pazīstams kā “The Latvian National Choir”. 2015. gada VAK "Latvija" koncerti Ņujorkā bija daļa no Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas. 9. aprīlī Ņujorkas publika ar ovācijām kori uzņēma Linkolna centra Elisas Talijas koncertzālē un pāris dienas vēlāk koris diriģenta Māra Sirmā vadībā uzstājās Barišņikova Mākslas centrā Džeroma Robinsa teātrī.

Barišņikova Mākslas centrā Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un tā mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais atskaņoja kormūziku, kas atspoguļoja Baltijas kormūzikas daudzveidību. Programmā tika pārstāvēta triju Baltijas valstu komponistu mūzika – Vītauta Miškiņa, Vaclova Augustina (Lietuva), Arvo Perta un Veljo Tormisa (Igaunija) skaņdarbi. No Latvijas skaņražiem tika atskaņotas Ērika Ešenvalda, Gundegas Šmites, Uģa Prauliņa, Jēkaba Jančevska un Raimonda Tigula kompozīcijas. Komponists Raimonds Tiguls bija koncerta īpašais viesis un kopā ar VAK "Latvija" un Māri Sirmo atskaņoja savu dziesmu "Moonlight Sound Design".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti