Valmieras Ziemas mūzikas festivāla noslēgumā muzicēs Latvijas Radio bigbends

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valmieras 24. starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla noslēgumā svētdienas, 11.janvāra, vakarā Valmieras kultūras centrā muzicēs Latvijas Radio bigbends un solisti Intars Busulis un Kristīne Prauliņa.

Programmā iekļauti gan džeza klasikas skaņdarbi, gan Latvijas Radio bigbenda oriģinālkompozīcijas, kā arī pavisam jauni aranžējumi mūzikai no latviešu kinofilmām.

Pirms diviem gadiem atjaunotais Latvijas Radio bigbends, kura vadību uzņēmies Māris Briežkalns, nesen pārsteidza klausītājus ar asprātīgu džeza programmu, kurā sadarbojās ar izcilo austrāliešu trompetistu Džeimsu Morisonu. Viņa apdarinātās latviešu tautasdziesmas būs dzirdamas arī Valmieras koncertā, kur visa programma būs latviešu valodā.

"Programma būs ļoti interesanta un iepriekš nespēlēta. Tāpēc, ka atskaņosim Džeimsa Morisona aranžējumus no programmas "Mare Balticum". Valmieras publika to noteikti nebūs dzirdējusi. Aranžējumi ir ļoti interesanti, moderni un aizraujoši. Mums ir arī divi solisti. Kristīne Prauliņa pērn uzvarēja "Riga Jazz Stage" konkursā, tiešām talantīga jaunā dziedātāja. Viņa atskaņos maestro [Raimonda Paula] speciāli rakstītos skaņdarbus, ko es esmu nosaucis par jaunajām latviešu džeza dziesmām. Ar Intaru Busuli savukārt atskaņosim skaņdarbus no Māra Briežkalna kvinteta programmas "Latvian Evergreens"," stāsta bigbenda vadītājs Māris Briežkalns.

Kā vēstīts, Valmieras Ziemas mūzikas festivālu 8.janvārī atklāja pasākuma idejas autore, pianiste Jautrīte Putniņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti