Valmierā vīru kopa «Vilki» atklāj mūzikas maratonu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sestdien, 20.janvārī, koncertzālē “Valmiera” ar vīru kopas “Vilki” koncertu plkst.10.00 sāksies Ziemas mūzikas festivālā vēl nebijis notikums – mūzikas maratons. Visas dienas garumā dziedās un instrumentus spēlēs ap 200 dalībnieku.

Programma ir ļoti blīva. Tā sadalīta blokos, lai, skatītājam pievienojoties jebkurā sev ērtā laikā, būtu iespējams dzirdēt dažādus skanējumus, izbaudot latviešu mūzikas bagātību.

Maratonā piedalīsies mūzikas skolu audzēkņi un skolotāji no Valmieras, Smiltenes, Rūjienas un Valkas. Tāpat Valmierā viesosies arī Pelvas (Põlva) Mūzikas skolas (Igaunija) tautas mūzikas ansamblis, Panevēžas (Panevėžys) Mūzikas skolas (Lietuva) stīgu orķestris un koklētāju ansamblis.

Skanēs tautasdziesmu apdares, Latvijas komponistu skaņdarbi. Savukārt ārzemju viesi izpildīs gan latviešu, gan savas tautas mūziku.

Maratona un Ziemas mūzikas festivāla izskaņā, plkst.21.00, koncertzālē “Valmiera” uzstāsies ekoloģiskās mūzikas grupa “Ducele”.

“Dienu sāksim ar folkloru. Ar vīru kopas “Vilki” karavīru dziesmām godināsim barikāžu atceri. Savukārt festivālu noslēgsim ar populāro mūziku – grupas “Ducele” koncertu, kas savām dziesmām piešķir nedaudz “sinepju asuma”. Ziemas mūzikas festivālā aicinām mūziku baudīt, saskatot, cik bagāta ir mūsu kultūra. Uzsvaru liekam arī uz izglītošanos un ieinteresēšanu mūzikā – ne tikai baudīt, bet to arī apgūt,” stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

“Ar saknēm zemē un mūziku dvēselē” – šī gada vadmotīvs Ziemas mūzikas festivālam. Tas aicina baudīt gan latviešu klasiķu daiļradi, gan sajust barikāžu ugunskuru siltumu, klausoties vīru kopas “Vilki” karavīru dziesmās, gan piedalīties lekcijās, muzikālā viktorīnā, pat mūzikas maratonā. Plašāka programma skatāma Valmieras mājaslapā valmiera.lv.

Festivāla norišu apmeklējums ir bez maksas, bet maratona rīkotāji lūdzņemt vērā, ka vietu skaits ir ierobežots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti