Dienas ziņas

Bikstu vecākā iedzīvotāja svin 102. jubileju

Dienas ziņas

Reģionu apvienība izvērtē padarīto

Valmierā sācies Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls

Valmierā sācies 25. Ziemas mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Renesanse un baroka laikmeta mūzika, Vīnes klasiķi – neatņemama sastāvdaļa starptautiskajā Ziemas mūzikas festivālā, kas notiek ik gadu un Valmierā kļuvis jau par tradīciju. Festivāls pulcē augstas klases profesionāļus ne tikai no Latvijas, bet arī kaimiņvalstīm. Četras dienas savu sniegumu demonstrē gan klasiskās mūzikas profesionāļi, gan mūzikas skolu audzēkņi.

Ar Franča Šuberta un Johanesa Brāmsa skaņdarbiem Ziemas mūzikas festivālu Valmieras kultūras centrā ieskandināja Latvijas Radio koris. Šogad festivāls atzīmē pusapaļu jubileju – 25. gadus, tomēr organizatori atzīst, ka sagatavošanās darbi nav aizritējuši saspringtāk kā iepriekšējos gadus.

"Jāgatavojas ir katram festivālam. Jau sākot ar pirmo, 1991. gadu, kad mums notika pirmais festivāls, kas bija veltīts Mocartam, un arī vakar bija Mocartam dzimšanas diena. Palika 260 gadi. Tā kā tāds liels tilts pāri no pirmā uz divdesmit piekto [festivālu]," stāsta Valmieras mūzikas skolas direktors un festivāla rīkotājs Aivars Cepītis.

Pianists Aldis Liepiņš ikdienā ir Latvijas Mūzikas akadēmijas kamermūzikas profesors, tomēr, kā pats stāsta, daudz laika pavada koncertējot ar dažādām mākslinieciskām vienībām, tajā skaitā arī ar Latvijas Radio kori. Ziemas mūzikas festivāls ik gadu ir gaidīts notikums ne tikai klausītāju, bet arī pašu mūziķu vidū.

"Festivālu jau nav nemaz tik daudz, lai arī kā mēs neskatītos uz kuru pusi Latvijā," saka pianists Aldis Liepiņš, atklājot, ka ilgi domājis un gatavojies festivāla atklāšanas koncertam.

Kā jau katru gadu, festivāla programma ir atšķirīga. Dalībnieku sarakstā ir gan profesionāli mūziķi, gan arī jaunieši, kuriem festivāls ir iespēja plašākai publikai demonstrēt savu sniegumu.

"Gan bērni, gan pieaugušie, cik es zinu, visi gatavojas ļoti nopietni, jo Valmieras klausītāji ir atsaucīgi, bet arī ļoti zinoši," norāda Valmieras mūzikas skolas direktors.

Pilnā zāle un skaļie aplausi liecināja to, ka klausītāji novērtē arī Latvijas Radio kora atskaņotos mīlas valšus.

Festivāls, kā iepriekš jau vēstīts, ilgs līdz pat svētdienai, 31. janvārim, kad to noslēgs baroka mūzikas koncerts Svētā Sīmaņa baznīcā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti