Rīta Panorāma

RDZ: Lai arī graudu raža ir mazāk ražīga, kvalitātes rādītāji ir labi

Rīta Panorāma

Intervija ar Daci Pelēko

Valmierā sākas Latvian Voices meistarklases

Valmierā notiks vokālās grupas «Latvian Voices» rīkotās meistarklases

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 9. līdz 11. augustam Valmierā notiks vokālās grupas “Latvian Voices” rīkotās meistarklases, kurās piedalīsies vokālie ansambļi no Latvijas un Igaunijas.

11. augustā plkst. 18.00 Valmieras pilsdrupās izskanēs meistarklašu noslēguma koncerts, kurā piedalīsies visi dalībnieki, kā arī vokālā grupa “Latvian Voices”, informēja grupas pārstāve Aiva Švēde. Koncertā ieeja ir bez maksas.

Meistarklases “Latvian Voices” rīko jau otro gadu. Šogad meistarklasēs piedalīsies “Trifeles” no Kuldīgas, “Melo’dia” no Strenčiem, “Guns” no Jelgavas, “Skonai” no Rēzeknes” un “Mirt” no Pērnavas, Igaunijā. Meistarklasēs savu pieredzi dalībniekiem nodos arī divi vieslektori no pasaulē zināmām a cappella grupām: Katarina Henrisone (Katarina Henryson) un Jussi Čudenius (Jussi Chydenius).  Katarina ilgus gadus ir dziedājusi grupā “Real Group” no Zviedrijas un šobrīd darbojas “Real Group Academy”. Jussi ir Somijas a cappella grupas “Rajaton” dziedātājs. 

“Esam saviļņotas, ka varēsim ar viņu talantu un personībām iepazīstināt arī citas grupas”, saka “Latvian Voices” dziedātāja Zane Stafecka, kura grupā “Latvian Voices” darbojas no tās dibināšanas. Meistarklašu laikā būs nodarbības par iedziedāšanos, ritmu, improvizāciju, individuāls darbs ansambļos, kā arī citas ar a cappella mūziku saistītas nodarbības. Īpašu dziesmu dalībnieku noslēguma koncertam  ir sagatavojusi komponiste Laura Jēkabsone.

“Mēs ar “Latvian Voices” darbojamies a cappella mūzikas jomā jau deviņus gadus. Ir daudz kas redzēts un pieredzēts. Esam iemantojušas draugus un muzikālos paraugus daudzviet pasaulē, mācījušās, kā uzlabot savu sniegumu, gan arī gluži pretēji – guvušas mācību, kā labāk vairs nedarīt nekad! Visu šo uzkrāto pieredzi mēs vēlamies pozitīvā un iedvesmojošā veidā nodot a cappella entuziastiem un mīļotājiem arī Latvijā.

Mēs ticam, ka izaugsmi visvairāk iespējams veicināt sadarbojoties un dodot iespēju kopīgi iet pilnveidošanās ceļu, novērtējot gan savas, gan citu stiprās puses un potenciālu,” tā par “Latvian Voices”  meistarklasēm stāsta Zane Stafecka.

“Latvian Voices” meistarklases atbalsta Valmieras pilsēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti